Camanio Care medlem i SIS standardiseringskommitté för robotik
Hem NYHETER Camanio Care medlem i SIS standardiseringskommitté för robotik

Camanio Care medlem i SIS standardiseringskommitté för robotik

Publicerat av: Redaktionen

Välfärdsteknikföretaget Camanio Care satsar mycket på forsknings- och utvecklingsarbete och kommer från och med nu även ingå som deltagare i SIS (Swedish Standards Institute) kommitté för att driva standardisering av robotik.

Camanio Care medlem i SIS standardiseringskommitté för robotik 2Deltagandet är en del av det breda utvecklingsarbete som bolaget driver.

Kommittéarbetet är en del av det breda utvecklingsarbete som bolaget driver inom alla sina fokusområden; Måltid, Aktivering och Digital Tillsyn. Camanio Care äger och utvecklar sin egen produktportfölj inom dessa områden, och just robotik är en viktig del av bolagets verksamhet. Robotiken får allt större inslag av Artificiell Intelligens (AI), och genom uppkoppling mot internet (IOT, Internet-of-things) kommunicerar produkterna med Camanio Cares globala serverplattform.

– För oss är det självklart att vara med och driva arbete med att standardisera robotik som skall användas i hemmet. Kvalitet, användarvänlighet och säkerhet är viktiga områden när man inför smarta lösningar nära människors dagliga behov, säger Daniel Berlin, Chief Technology Officer, på Camanio Care.

Inom det stora EU-projektet MoveCare deltar Camanio Care som en teknikpartner och levererar plattformen Giraff för alla de sensorer, applikationer och tillämpningar av AI som åtta olika universitet är med och utvecklar. Genom projektets samarbete har Camanio Care en unik möjlighet att vara först med att kommersialisera och införa dessa innovationer och tillhörande IP-rättigheter. Läs mer om vad tidningen Expressen skriver om införandet av tillsynsroboten Giraff i Hörby Kommun här.

Se intervjun med Daniel Berlin som berättar om sitt arbete som Chief Technology Officer här.

– Som CTO ligger mycket av mitt fokus på att arbeta med agendan för våra produkter och tekniska plattformar. Det är det som lägger grunden för vår framtida potential och de möjligheter som uppstår i att växa med olika tjänster på våra installerade plattformar, säger Daniel Berlin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>