Hem NYHETER Camanio erbjuder digitala videomöten med unik design för att underlätta tillsyn mellan omsorgen och isolerade äldre

Camanio erbjuder digitala videomöten med unik design för att underlätta tillsyn mellan omsorgen och isolerade äldre

Publicerat av: Redaktionen

Camanio Trygga Möten är en digital tjänst för videomöten som är specifikt utformad för användning inom äldreomsorgen med höga krav på integritet och säkerhet.

Camanio erbjuder digitala videomöten med unik design för att underlätta tillsyn mellan omsorgen och isolerade äldre 3Tjänsten kan användas som en del av digital tillsyn på distans, och underlättar för omsorgspersonal att genomföra besök och värdefulla samtal även när sköra äldre är isolerade i hemmet.

Som en följd av smittspridningen av det nya coronaviruset inom äldreomsorgen finns det ett stort behov av innovativa och trygga sätt att mötas på samt genomföra tillsynsbesök. Sköra äldre påverkas i stor utsträckning av social distansering, isolering och ensamhet. Med Camanio Trygga Möten kan viktig kontakt mellan vårdgivare och omsorgstagare upprätthållas samtidigt som fysiska besök inom omsorg och hemtjänst kan begränsas där det är möjligt.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda tjänsten till vårdgivare som nu är i stort behov av säkra digitala kommunikationsvägar. Omsorgspersonal har nyckelroller för individer som bor kvar i hemmet och det är viktigt att det finns trygga alternativ för att fortsätta hålla kontakten. Camanio Trygga Möten är specifikt utformad för användning inom omsorgen med anpassade funktioner för äldre och deras unika behov, säger Catharina Borgenstierna, VD Camanio AB.

Med Camanio Trygga Möten kan omsorgsmöten planeras och schemaläggas i ett digitalt mötesrum med upp till 9 deltagare. För att värna om integritet och trygghet används svenskt personnummer för att identifiera mötesdeltagare. Loggning samt statistik över samtal finns tillgängliga för vårdgivare genom Camanio Smart Care tjänsteportal.

Tjänsten är utvecklad med individen i fokus. Gränssnitt och funktioner är anpassade för personer med kognitiv svikt för att skapa en trygg och användarvänlig upplevelse.

– Camanio Trygga Möten är anpassad för äldre som bor kvar hemma. Vid ett schemalagt möte kan vårdgivare fjärransluta till den äldres surfplatta med kamera och ljud påslaget. Det skapar en extra trygghet äldre så väl som för personalen. Exempelvis i situationer där en individ inte ansluter till ett möte som planerat eller inte har möjlighet att ansluta själv, säger Linda Björk, Account Executive Camanio AB.

Camanio Trygga Möten är en del av tjänsteplattformen Camanio Smart Care. Tjänsten är tillgänglig i en portal samt som en app för Android mobiltelefon och surfplatta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>