Untitled 34
Hem NYHETER Capio öppnar mottagning i Åhus

Capio öppnar mottagning i Åhus

Publicerat av: Redaktionen

I januari 2022 öppnar Capio Vårdcentral Kristianstad en filial i centrala Åhus.

Här ska såväl Åhusbor som turister kunna få hjälp med lättare akuta besvär, på plats och via chatt/video.

Tanken har vuxit fram under en tid hos Capio-kollegorna tillika Åhusborna Anna Färm och Cecilia Persson. De har länge sett inflyttningen och turistandet öka på sin hemort och trott starkt på idén om en vårdfilial i staden. Nu blir nya den nya mottagningen i Åhus verklighet – ett komplement till Capio Vårdcentral Kristianstad, knappt 2 mil bort.

De patienter som är listade i Kristianstad kommer att kunna välja vart de vill gå. I Kristianstad kommer man fortsatt ha öppet klockan 8.00-17.00 men i Åhus kan öppettiderna anpassas efter behov.
Untitled 34– Här kan vi vara mer flexibla och anpassa lite efter säsong, menar Anna Färm, verksamhetschef för Capio i Kristianstad och snart även Åhus.
– Ja, och när mottagningen i Åhus stängt för dagen finns ett samarbete med vårdpersonalen hos oss, säger Cecilia Persson som är verksamhetschef för Capio Go i Sverige – det digitala alternativet öppet även kvällar och helger.

Målet med mottagningen i Åhus är att komma närmare patienterna och finnas där man behövs.

På så sätt kan vården bli tillgängligare för dem som bor, turistar eller kanske befinner sig säsongsvis på orten.
– Många åkommor kan man ta via chatt eller video, och det gör att patienterna inte måste åka in, om de exempelvis vill kolla ett insektsbett eller hudutslag som går att titta på från distans, menar Anna Färm.
– Patienterna får en väg in, sen ser vi till att de får rätt nivå på vården. Inom Capio Go kan vi också remittera patienterna vidare till fysiska läkare om det behövs, säger Cecilia Persson.

Nu väntar en höst full av aktivitet inne i de nya lokalerna på Köpmannagatan 21. Skyltning ska upp, lokaler ska byggas om, vårdinredning ska på plats och viss personal nyrekryteras.

– Flera av våra medarbetare på Capio Kristianstad kommer att helt eller delvis arbeta på filialen i Åhus men vi kommer stärka upp med ytterligare distrikts- och sjuksköterskor för att ha en komplett bemanning lagom till årsskiftet, berättar Anna Färm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>