Capio stöttar upp i dos 3-vaccinering mot covid-19
Hem COVID-19 Capio stöttar upp med vaccination med dos 3 mot covid-19

Capio stöttar upp med vaccination med dos 3 mot covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Capio har fått i uppdrag av Region Stockholm att stötta upp med vaccination med dos 3 mot covid-19.

Massvaccineringen startar 24/1 och kommer ha öppet alla dagar och äga rum i Sollentuna Sjukhus utanför Stockholm, där Capio väntas utföra upp till 8 000 vaccinationer per vecka.

Capio stöttar upp i dos 3-vaccinering mot covid-19När vaccineringsintervallet mellan dos 2 och 3 minskade från sex till fem månader så ökade även efterfrågan på dos 3. Capio, som är Sveriges största privata vårdgivare, har därför fått i uppdrag av Region Stockholm att hjälpa till med vaccinering under denna intensiva period för att Regionens kapacitet därmed ska kunna öka. Capio genomförde tidigare massvaccination mot covid-19 med stor framgång i Stockholm på FCC inne i centrala Stockholm, samt i Viksjö Kyrka i Järfälla kommun.

”Våra verksamheter arbetar idag både med att vårda covid-patienter och att förebygga sjukdom genom att vi vaccinerar via vårt breda nätverk av vårdcentraler och i skolor. Det är en utmaning i denna pandemi att hålla i och hålla ut, därför känns det bra att kunna bidra, utöver våra verksamheter, till att bromsa pandemin genom att återigen starta ett dedikerat massvaccinations-centrum på uppdrag av Region Stockholm, säger Britta Wallgren, VD, Capio Sverige.

Capio har under pågående pandemi ställt upp som privat vårdgivare genom att behandla covid-sjuka på Capio S:t Görans sjukhus och inom den geriatriska verksamheten i Stockholm, samt genom att förflytta och låna ut personal. Capio Ortopedi har hjälpt till att avlasta akutsjukhusen genom att ta över subakut kirurgi, i nära samarbete med Södersjukhuset, Danderyds sjukhus och Capio S:t Görans sjukhus. Capio har även bistått VGR, Region Halland och Region Skåne med massvaccinationsinsatser.

Just nu genomför Capio en omfattande skolvaccination i Stockholm och vaccinerar också på alla sina över 100 vårdcentraler i Sverige, något som ger ytterligare erfarenheter att ta med inför etableringen av den nya vaccinationsenheten.

Vaccineringen på Sollentuna sjukhus startar måndag 24/1.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>