Dynamic Codes DNA-analys för hud utsedd till årets innovation
Hem EVENT Dynamic Codes DNA-analys för hud utsedd till årets bästa innovation

Dynamic Codes DNA-analys för hud utsedd till årets bästa innovation

Publicerat av: Redaktionen

När Sthlm Beauty Week Award utsåg årets bästa skönhetsprodukter vann Dynamic Codes DNA-analys för hud, produkten SKIN, priset som årets bästa innovation.

Testet SKIN är baserat på de senaste forskningsrönen inom hudvård och undersöker 16 olika genetiska markörer genom DNA-teknik.

Testet ger ett personligt svar med information om vilka genetiska förutsättningar som kan påskynda hudens åldrande och hur du kan förebygga genom att välja lämpliga hudvårdsprodukter. Resultatet är uppdelat i fem kategorier; kollagennedbrytning, glykering, pigmentering, antioxidantskydd och känslighet.

Sthlm Beauty Week: SKIN är årets innovation

Dynamic Codes DNA-analys för hud utsedd till årets innovation

Stockholm Beauty Week Award delas sedan 2020 ut digital på @stockholmbeautyweek och är en tävling inom framförallt Hudvård som pågår hela året. Stockholm Beauty Week är en mässa inom skönhet och hälsa för både b2b och b2c och har ägt rum årligen sedan 2014 med tusentals besökare.

I fredags utsåg Sthlm Beauty Week en rad utmärkelser inom skönhet och hälsa. Juryns motivering till årets innovation:

Framtidens hudvård som hjälper oss att spara pengar genom att låsa upp hudens hemligheter som inte alltid är synliga för blotta ögat. Nu slipper vi gissa vilka produkter vi ska använda – här får vi svaret svart på vitt!

Dynamic Code har jobbat med innovation kring test med självprovtagning i snart 20 år. Tekniken är DNA-baserad och utvecklad i bolagets laboratorium i Linköping. Dynamic Codes tester kan förutom att analysera kroppens DNA även detektera virus, bakterier och svampar för att testa för sådant som covid-19, könssjukdomar, HPV och livsstilssjukdomar som gluten- och laktosintolerans.

– Skin är ett relativt nytt tillämpningsområde som passar bra för självprovtagning. Du kan även välja att få rådgivning, baserat på ditt testsvar, digitalt av hudterapeut. Produkten hjälper dig att välja hudvårdsprodukter. Syftet är just att hjälpa till att ge en individanpassad och därmed mer effektiv hudvård. Vi är mycket glada över detta erkännande av skönhetsbranschen, säger Anne Kihlgren, grundare Dynamic Code.

Juryn bestod av;

Joel Silfverstrand, hudterapeut
Maria Forssén, Stockholm Beauty Week
Katriina Mäkinen alias @mognapersikan Hudvårdsbloggare
Lisen Lundgren, PR-personlighet inom hudvård/beauty och lifestyle
Carina Svensson, alias @madamepompidoubeauty (Sthlm Beauty Week, Plaza Kvinna)
Madicken Folke, makeup-, hårstylist, stylist

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>