Capio supporterar i kampen mot covid-19

Capio lånar ut medarbetare för att supportera Region Stockholm i kampen mot covid-19.

Capio supporterar i kampen mot covid-19 1
Från vänster Mona Akoub, Peter Holm och Mahnaz Malki. I bakgrunden syns inlånade medarbetare.

För Capio S:t Görans sjukhus innebär det ett tillskott på totalt 26 medarbetare som tidigare bland annat hjälpt till på IVA på Karolinska i Huddinge under första covid-19 vågen.

Idag kom de första inlånade medarbetarna från Capios andra enheter för en introduktionsdag på Capio S:t Görans sjukhus. På plats fanns 16 medarbetare och totalt kommer Capio S:t Görans sjukhus att få ett tillskott på 26 medarbetare från andra Capio enheter som ansluter till sjukhuset. Det är främst sjuksköterskor, undersköterskor och specialistsjuksköterskor.

– Det känns självklart och bra att vara här. Vi kan inte operera på vår arbetsplats och vi har de specialistkunskaper som krävs, och här är behovet stort, säger Mona Akoub som är anestesisjuksköterska och till vardags arbetar på Capio Ortopediska huset.

Mahnaz Malki är också anestesisjuksköterska från Capio Ortopediska huset. Hon håller med sin kollega.

– Vi var på Karolinska i Huddinge på IVA under första covid-vågen i våras så vi vet vad som gäller. Kan vi avlasta och hjälpa till så vill vi gärna göra det, säger Mahnaz Malki.

Capio S:t Görans sjukhus vd Peter Holm hade en punkt under introduktionsdagen och han var mycket glad över att få välkomna alla de inlånade medarbetarna.

– Det här betyder mycket för oss och det känns bra att vi inom Region Stockholm hjälper varandra där behovet finns, säger Peter Holm.