Hem NYHETER Ny förvaltningschef för digitalisering IT och MT

Ny förvaltningschef för digitalisering IT och MT

Publicerat av: Redaktionen

Ingela Lidén har utsetts till ny förvaltningschef för digitalisering IT och MT i Region Skåne.

Ny förvaltningschef för digitalisering IT och MT 2

Ingela Lidén

Ingela Lidén kommer närmast från en tjänst som Vice President Consulting Services på CGI Sverige AB.

– Under årets pandemi har vi sett vilken nytta digitala lösningar kan göra för invånarna. Att vi lägger ännu större kraft på att utveckla våra e-hälsotjänster är en förutsättning för att vi även i framtiden ska kunna erbjuda skåningarna en tillgänglig och trygg hälso- och sjukvård. Att låta Ingela Lidén med sin breda erfarenhet från flera branscher leda vår tekniska utveckling på den resan känns fantastiskt bra, säger regiondirektör Alf Jönsson.

Region Skånes ambition är att bli Sveriges ledande region i att utveckla, erbjuda och använda digitala tjänster inom hälso- och sjukvården. Digitala lösningar ska bidra till att förbättra kvalitet, patientsäkerhet och tillgänglighet, få en mer jämlik vård och använda resurserna mer effektivt.

– Jag tar den här tjänsten för att jag vill göra något som är viktigt på riktigt. Digitalisering är en förutsättning för att möta utmaningarna inom hälso- och sjukvården, bland annat genom att kunna vårda fler i hemmet framöver. Jag tror att jag har stor nytta av min långa IT-erfarenhet både från IT-branschen inom leverantörsledet och som ansvarig för IT på stora bolag, säger Ingela Lidén.

Ingela Lidén har över 30 års erfarenhet inom IT, i roller som utvecklare, projektledare, kundansvarig, vd, CIO och styrelsemedlem. Hon har bland annat haft ledande tjänster inom företag som Ikea, Postnord Strålfors, Stretch och IFS.

Ingela Lidén tillträder sin tjänst under våren 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>