Capitainer vidareutveckling av egenprovtagningsteknik och ökad tillväxt
Hem TEKNIK Capitainer vidareutveckling av nya produkter, egenprovtagningsteknik och ökad tillväxt

Capitainer vidareutveckling av nya produkter, egenprovtagningsteknik och ökad tillväxt

Publicerat av: Redaktionen

Svenska medtech-bolaget Capitainer tar in 59 miljoner SEK i kapital för att expandera och kommersialisera sin unika teknik för egenprovtagning inom distansvård och precisionsmedicin.

Kapitalet kommer att användas för att öka produktionskapaciteten, utveckla nya produkter och intensifiera försäljnings- och marknadsföringsinsatserna. Investeringsrundan leddes av Sciety och nätverket Sciety Venture Partners.

Capitainers teknik för egenprovtagning gör det möjligt för patienter att ta exakta blodprover med hjälp av ett speciellt kort, som sedan skickas för analys med vanlig post utan behov av kylning eller specialförpackning.

Bolaget har sett en ökad efterfrågan på sina produkter på flera marknader och har nyligen inlett samarbeten med flertalet distributörer.

Capitainers mål är att etablera sig som den ledande leverantören av lösningar för egenprovtagning, med marknadsledande klinisk noggrannhet. Bolagets fokus på innovation och dess snabba tillväxt har lockat fortsatt stöd från det ledande investeringsbolaget Sciety och nätverket Sciety Venture Partners, som investerar i Capitainer för tredje gången sedan 2019.

”Tack vare det fortsatta stödet från Sciety kan vi påskynda vår tillväxt och öka vår produktionskapacitet. Deras expertis inom life science och kontakter inom branschen kommer att vara mycket värdefulla för Capitainers fortsatta utveckling. Vi är övertygade om att vår teknik för egenprovtagning kommer att bli en game-changer inom hälso- och sjukvård eftersom metoden erbjuder patienter ökad bekvämlighet och tillgänglighet samtidigt som den säkerställer exakta resultat”, säger Christopher Aulin, VD för Capitainer.

Capitainer vidareutveckling av egenprovtagningsteknik och ökad tillväxt”Vi är glada att återigen investera i Capitainer och stötta deras vision om att revolutionera provtagning av blod. Deras innovativa plattform kan få stor betydelse för områden som individanpassad medicin och distansvård, vilket är helt i linje med Scietys vision att vetenskapliga genombrott inom medicin och teknik ska bli tillgängliga för människor över hela världen”, säger Andreas Lindblom, Managing Partner på Sciety.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>