Hem NYHETER Catharina Borgenstierna talare på dagens StartUp Breakfast hos Europeiska kommissionen

Catharina Borgenstierna talare på dagens StartUp Breakfast hos Europeiska kommissionen

Publicerat av: Redaktionen

Europeiska kommissionen håller med jämna mellanrum inspirationsfrukostar där de bjuder in inspirerande entreprenörer för att tala om sitt entreprenörskap, sin resa och sina utmaningar.

Catharina Borgenstierna talare på dagens StartUp Breakfast hos Europeiska kommissionen 2

Catharina Borgenstierna, VD på Camanio Care

Dagens talare på kommissionens StartUp Breakfast är Camanio Cares VD Catharina Borgenstierna.

Entreprenörskap står högt på agendan för Europeiska kommissionen. Ett särskilt intresse är kvinnligt entreprenörskap samt entreprenörskap inom välfärdsteknik och health tech. Som ett led i kommissionens arbete med dessa frågor genomförs inspirationsfrukostar regelbundet, där inbjudna inspirationstalare får chansen att tala inför högre tjänstemän på kommissionen och föra samtal kring bolagets utvecklingsresa, förslag på näringslivspolitik för att stödja tillväxtbolag, policy för etisk AI, medicinsk data och hur EU kan stärka sin konkurrenskraft i världen. Fredagen den 4 oktober är det dags för Catharina Borgenstierna, VD på Camanio Care, att tala hos kommissionen.

– Camanio Care är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa och våra första år har bara varit början på den. Idag deltar vi i flera forskningsprojekt, har levererat till en tredjedel av alla svenska kommuner och har precis presenterat Camanio Smart Care, en digital vård- och omsorgsplattform för framtiden. Nu ska vi fortsätta vår tillväxtresa och vi ser bland annat att regelverket kan förbättras för data inom medicinsk och social omvårdnad. Jag ser fram emot att prata om detta och mycket mer hos den Europeiska kommissionen, säger Catharina Borgenstierna, VD på Camanio Care.

Camanio Care har tidigare fått flera bidrag från EU för forskningsprojekt och deltar i många sammanhang där EU är en viktig aktör. Samtidigt finns det utmaningar för entreprenörer inom området välfärdsteknik, något som Catharina Borgenstierna tänker uppmuntra till samtal om när hon besöker kommissionen.

– EU gör stora insatser för att möjliggöra för entreprenörskap och forskning. Samtidigt finns det en del orosmoln på himlen när vi analyserar vår omvärld. Det handlar bland annat om det nya medicintekniska regelverket som gör det svårt för mindre företag att driva innovation på grund av mycket dyra och komplicerade certifieringar. I stort är det enbart stora företag som kan hantera det nya regelverket vilket skulle påverka hela näringslivet negativt. Det går också att göra ännu mer när det gäller standarder för hur exv. sensorer kommunicerar med varandra inom omsorgen. Jag hoppas kunna uppmuntra kommissionen till samtal om dessa saker idag, säger Catharina Borgenstierna, VD på Camanio Care.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>