CGI och Medixine ingår partnerskap – ökar flexibla sjukvårdstjänster i hela Sverige
Hem HÄLSA CGI och Medixine ingår partnerskap

CGI och Medixine ingår partnerskap

Publicerat av: Redaktionen

Det ledande IT-tjänstebolaget CGI och den Finlandsbaserade leverantören av en egenmonitorering plattform, Medixine, har ingått ett partnerskap för att erbjuda vårdgivare i Sverige tillgång till fler digitala verktyg, i syfte att ge fler patienter en flexiblare hantering av sin vård.

Partnerskapet innebär att Medixine Suite – en heltäckande plattform för patientkommunikation och distansvård – adderas till CGI:s portfölj av mjukvarulösningar för hälsa, vård och omsorg, vilket betyder att tjänsterna blir tillgängliga för CGI:s kunder.

CGI och Medixine ingår partnerskap – ökar flexibla sjukvårdstjänster i hela Sverige”Vi är glada att kunna komplettera CGIs redan starka tjänsteportfölj inom hälsa i Sverige med marknadens bästa lösning för telemedicin. Vi vet att både regioner, kommuner och privata vårdgivare har ett ökat behov av att kombinera fysisk, traditionell vård med nya digitala arbetssätt för att klara framtidens utmaningar och samtidigt ge invånarna förutsättningar att leva bra och hälsosamma liv,” säger Lars Axell, branschansvarig för hälso- och sjukvård och Vice President på CGI i Sverige.

Tillgång till sjukvård är också en fråga om jämlikhet för medborgarna.

“I och med partnerskapet kan vi bidra till en bättre och mer jämlik vård oavsett var i Sverige medborgaren bor,” sammanfattar Axell.

Trots att tillgången till hälso- och sjukvård är relativt god storstäderna, efterfrågar patienter – oavsett ålder – bekvämare sätt att göra rutinmässiga läkarbesök. Samtidigt kan patienter bosatta i Sveriges gles- och landsbygdsområden tvingas att åka bil i flera timmar bara för att göra ett 30-minuters läkarbesök – till exempel för att mäta blodtryck eller blodsockernivåer som del av hanteringen av kroniska sjukdomar som högt blodtryck eller diabetes.

Nya alternativ för egenmonitorering kan gynna både patienter och vårdgivare, inte minst genom att öka jämställdheten i vårdutbudet i och med att människor bosatta utanför städer och tätorter får en enklare tillgång till sjukvård. Med hjälp av Medixines plattform för distansvård, kan patienter mäta sitt blodtryck hemifrån med hjälp av en uppkopplad enhet som skickar hälsodata till Medixine Suite. Därefter kan en doktor eller sjuksköterska enkelt ta del av informationen.

“Vårdgivare utforskar aktivt distansvård och andra digitala verktyg för hälsovård för att bättre tillgodose sina patienters behov. Vi är glada över att bli partner med CGI för att öka svenska vårdgivares tillgång på telemedicin, vilket ger en positiv påverkan hos både patienter och vårdgivare,” säger Lasse Rousi, vd på Medixine.

Nästan 60 procent av Sveriges invånare anser att kötider till läkarbesök är för lång, enligt en enkät från 2021. Den svenska sjukvården är påverkad av en förvärrad brist på sjuksköterskor, vilket leder till att färre sjuksköterskor måste hantera ett större patienttryck än tidigare. Med stöd av en chattfunktion, kan en sjuksköterska behandla tre patienter inom bara några minuter – på en vårdcentral, däremot, tar det vanligtvis 20 minuter att behandla en enda patient.

“Vi ser att efterfrågan på telemedicin fortsätter att växa starkt i Sverige. Både vårdcentraler och sjukhus är villiga att testa nya verktyg för att utvärdera hur pass användbara och effektiva de är för att öka medarbetarnöjdhet och kvaliteten på patientvård,” säger Rousi.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>