CGM & Conscriptor underlättar journalskrivningen med hjälp av taligenkänning

CGM och Conscriptor har inlett ett samarbete där CGM nu kan erbjuda taligenkänning från Conscriptor till sina kunder och användare av CGM:s journalsystem TakeCare.

CGM & Conscriptor underlättar journalskrivningen med hjälp av taligenkänning 1Med taligenkänning som stöd kan många yrkesgrupper inom vården tala direkt in journalen i stället för att skriva. Detta möjliggörs med programmet Fluency Direct från Conscriptor som samverkar effektivt och integrerat med CGM:s journalsystem.

– Samarbetet med Conscriptor är ett bra exempel på vår strategi att skapa ett öppet ekosystem. Genom partners kan vi erbjuda lösningar som ger värde till vården, där vårdpersonalen kan lägga mer tid på patienten och mindre tid på administration, säger Ronny Matula, försäljningschef för CGM Sverige.

Tekniken runt taligenkänning har tagit stora kliv de senaste åren och kvalitet i kombination med användbarhet har ökat markant.

– De flesta talar betydligt snabbare än de skriver säger Helen Kenzler, VD för Conscriptor. Med vår produkt kan läkare, sjuksköterskor och andra användare av journalsystem från CGM spara värdefull tid som kan ägnas åt patientmöten.