Hem NYHETER COVID-19 ökar behov av AI

COVID-19 ökar behov av AI

Publicerat av: Redaktionen

En ny undersökning från Corinium på uppdrag av FICO, ledande inom analysprogramvara, visar att efterfrågan på artificiell intelligens (AI), data och digitala verktyg tydligt ökat i takt med att COVID-19-pandemin fortsätter att pressa många organisationer.

COVID-19 ökar behov av AI 2

Dr. Scott Zoldi, chefsanalytiker på FICO

Fler än hälften av alla tillfrågade chefer inom data och analys säger att COVID-19 har ökat behovet av AI, digitala lösningar och verktyg.

63 procent av respondenterna säger också att de börjat skala upp AI-kapaciteten inom deras organisationer.

Den nya rapporten från Corinium på uppdrag av FICO omfattar djupintervjuer med fler än 100 höga chefer inom analys och data. Målet är att förstå hur organisationer utvecklar och inför AI-kapacitet.

Studien visar att den osäkerhet som skapats av pandemin tvingat många företag att anamma en mer dedikerad och displinerad approach till AI i sina organisationer. Fler än hälften, 57 procent, av analyscheferna säger att COVID-19 ökat efterfrågan på AI, digitala lösningar och verktyg.

“AI gör det möjligt för många organisationer att skaffa sig konkurrensfördelar efter COVID,” säger Dr. Scott Zoldi, chefsanalytiker på FICO. “Det kan omfatta allt från att förbättra kundbemötandet och minska finansiell brottslighet till att automatisera affärsprocesser och förbättra riskhantering.”

Organisationer vill snabbt öka AI-kapacitet

Företag söker nya AI-drivna sätt att hantera risker och navigera genom den okända terrängen i den nuvarande ekonomin. Rapporten visar att de mest datadrivna företagen nu aggressivt investerar i AI-kapacitet. 63 procent av de tillfrågade har börjat skala upp AI-kapaciteten inom deras organisation. Analyscheferna möter dock en rad olika utmaningar i takt med att de ökar användningen av AI. De mest vanliga barriärerna är:

  • Etiska överväganden (93 procent)
  • Förmågan att bygga team med rätt kompetens (66 procent)
  • Integreringen av ny teknik med befintliga äldre system (62 procent)

“Att så många organisationer ser etiska överväganden som en viktig barriär för att utveckla AI visar hur viktigt det är att inte förblindas av innehållet i ens AI-modeller,” säger Dr. Scott Zoldi. “Organisationer måste säkerställa att AI utformas på ett sätt som är robust, förklarbart, transparent och som klarar att granskas via en dokumenterad utvecklingsprocess som även håller när datan förändras över tid.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>