Covid-19-tester i Trelleborgs hamn redan succé bland utländska besökare!
Hem COVID-19 Covid-19-tester i Trelleborgs hamn redan succé bland utländska besökare!

Covid-19-tester i Trelleborgs hamn redan succé bland utländska besökare!

Publicerat av: Redaktionen

Idén har sitt ursprung i det stora antalet förfrågningar kring testmöjligheter som sedan årsskiftet har kommit in till Visit Trelleborg från bl.a. tyska turister som redan befinner sig i landet eller som överväger en resa hit framöver.

Covid-19-tester i Trelleborgs hamn redan succé bland utländska besökare!

Visit Trelleborgs VD Maarja Edman covid-testar i Trelleborgs hamn.

För inresa till Tyskland krävs idag bl.a. ett PCR-test som får vara max 48 timmar gammalt.

Det kräver planering från resenärernas sida som tacksamt tar emot beskedet om att detta smidigt kan hanteras i samband med check-in till färjan.

– Jag kan förstå att osäkra resenärerna hör av sig till oss då Trelleborg historiskt sätt har varit den självklara porten mellan Skandinavien och kontinenten. Detta förväntar vi oss bara kommer att förstärkas ytterligare detta år tack vare InnoVacc faciliteter i Trelleborgs hamn, säger Maarja Edman, VD Visit Trelleborg.

Tack vare gott samarbete de båda kommunala bolagen Trelleborgs Hamn och Visit Trelleborg emellan, samt god dialog med samarbetspartnern TT-Line, kunde en fungerande lösning hittas på rekordtid och en teststation fanns på plats 5 dagar efter att det ökande behovet hade identifierats.

– Jag är oerhört glad för hur snabbt VD Jörgen Nilsson, tillsammans med personalen på Trelleborgs Hamn, gick från ord till handling och hörsammade turisternas önskan om att kunna testa sig innan hemfärd. Det gör att reslandet Sverige genast blir ett enklare alternativ att välja för sommarsemestern 2021. Något som är avgörande för en besöksnäring som går på knäna, konstaterar Maarja Edman.

I starten låg testfrekvensen på 60-100 tester om dagen, men ligger sedan april på dryga 300 om dagen. Via InnoVacc erbjuder PCR-, antigen- och antikroppstester för Covid-19. Proverna tas av kvalificerad vårdpersonal, och ett signerat reseintyg/friskhetsintyg som är internationellt godkänt utfärdas av en läkare. Testfaciliteterna finns även i Ystads hamn.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>