Hem PARTNERZONECROSS TECHNOLOGY SOLUTIONS Cross Technology Solutions AB samarbetar kring distansvård

Cross Technology Solutions AB samarbetar kring distansvård

Publicerat av: Redaktionen

En av Sveriges största vårdgivare har i rådande situation ett akut behov av att skyndsamt förse vården med nödvändiga inköp för att på bästa sätt ge förutsättningar att ta hand om dess medborgare.

Cross Technology Solutions AB samarbetar kring distansvård 2

Thomas Bergqwist, vd för Cross Technology Solutions.

Initiativen är tagna både i förhållande till den rådande akuta situationen och behov som uppstår om situationen pågår över längre tid.

För att tillsammans tackla de problem som Covid-19 förorsakar de sköraste och mest utsatta patientgrupperna, pågår nu ett febrilt arbete för bägge parter att med alla tillgängliga resurser kunna skala upp och ta in en stor volym patienter för vård på distans.

Det kan handla om volymer upp till 30 000 patienter eller fler med början för de mest sköra patienterna på specialistklinikerna för att sedan ta steget med primärvården.

Cross Technology Solutions AB tillhandahåller sin digitala lösning LifePod för att på distans monitorera patienternas kliniska värden utanför vårdgivarens fysiska miljö.

”Det är oerhört kraftfullt och viktigt för oss – flera års arbete med kliniska studier som fundament möjliggör att vi omgående kan skapa direkt samhällsnytta tillsammans, för mängder av utsatta och sköra patientgrupper”, säger Thomas Bergqwist, vd, Cross Technology Solutions.

Syftet med införandet är att frigöra vårdplatser, underlätta i kommunikation mellan patient och vårdgivare samt begränsa fysisk kontakt som kan innebära smittorisk. Distansvård minskar fysisk närvaro i vårdinrättningar, det skyddar patienterna och vårdpersonal vilket minskar risken för smittan.

LifePod ska primärt tillgodose följande behov:

Förhindra onödiga inläggningar och skapa möjlighet för tidigare utskrivning. På distans kunna vårda och monitorera riskpatienter eller kroniker. På distans kunna övervaka smittade patienter utanför vårdgivarens fysiska miljö.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>