Hem NYHETER Trubadur gör succé vid äldreboenden

Trubadur gör succé vid äldreboenden

Publicerat av: Redaktionen

Timmie Spångberg är bara 19 år och redan en flitigt anlitad musiker i Värmland.

Trubadur gör succé vid äldreboenden 3Till vardags studerar han till kock, men han brinner för musiken och försöker spela så mycket som möjligt. Samarbetet med NBV blev nyckeln till framgång för Timmie.

År 2018 började Timmie Spångberg samarbeta med NBV. Till en början repade han med sitt band i NBVs replokal i Säffle. Han fick sedan förfrågan om att vara med i NBVs musikprogram på äldreboenden i Värmland. Där blev han snabbt en favorit med 4-5 spelningar per dag.

– Det bästa med att spela på äldreboenden är att man får så mycket tillbaka, säger Spångberg. De äldre uttrycker sådan glädje och tacksamhet! En dam som satt i rullstol och lyssnade varje gång jag spelade blev sjuk. Då fick personalen köra ut henne i sängen för att hon så gärna ville lyssna på mig.

Verksamhetsutvecklare David Freundt, NBV Väst, bekräftar att Timmie är otroligt uppskattad:

– NBV tar emot mängder av uppskattande mail från aktivitetsanordnare på äldreboenden. Och vissa skickar blommor hem till Timmie där de tackar för musiken.

På grund av corona har NBV nu lagt om spelningarna på alla äldreboenden så att de endast sker utomhus. Timmie är fullbokad ända fram till juni.

– Jag spelar nu utomhus vid olika äldreboenden i länet, med avstånd, så att det är genomförbart även under corona, berättar Spångberg. De äldre sitter på sina balkonger och jag har en scen utomhus. Just nu är de så uttråkade så det är klart att jag vill spela och skänka dem glädje.

NBV Väst kommer också att göra ytterligare satsning på några orter i Värmland tillsammans med övriga studieförbund. Tanken är att arrangera spelningar på innegårdar eller bakgårdar vid hyreshus där publiken tar del av musiken från sina lägenhetsfönster.

– Drömmen är att jag kommer att fortsätta skriva låtar, spela in i studio och uppträda så mycket som möjligt, avslutar Spångberg. Gärna tillsammans med NBV.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>