Daniel Forslund tar bredare ansvar för digitalisering, innovation och utveckling i Stockholms läns landsting
Hem NYHETER Daniel Forslund tar bredare ansvar för digitalisering, innovation och utveckling i Stockholms läns landsting

Daniel Forslund tar bredare ansvar för digitalisering, innovation och utveckling i Stockholms läns landsting

Publicerat av: Redaktionen

Daniel Forslund blir ordförande för ett nyinrättat Innovations- och utvecklingsutskott, samt blir vice ordförande för Forskningsberedningen och ledamot av Landstingsstyrelsen.

Daniel Forslund tar bredare ansvar för digitalisering, innovation och utveckling i Stockholms läns landsting 1

Daniel Forslund

Därmed står det klart att Forslund tar ett bredare ansvar för utvecklingsfrågor, när den nya blågröna majoriteten i Stockholms läns landsting nu har presenterat en gemensam politisk plattform med starkt fokus på förnyelse.

– Jag är väldigt glad över förtroendet att få fortsätta ansvara för landstingets arbete med digitalisering, innovation och utveckling, men också för möjligheten att bredda mitt ansvarsområde till viktiga frågor som vårdens kvalitetsregister, hanteringen av hälsodata, vårdexport och samarbetet med den dynamiska life science-sektorn i Stockholmsregionen, säger Daniel Forslund (L).

Stockholms läns landsting blir Region Stockholm den 1 januari 2019, och övertar då en rad tidigare statliga ansvarsområden från Länsstyrelsen. Det handlar framförallt om regional tillväxt och samhällsplanering, men också om att stärka regionens innovationsförmåga och attraktionskraft samt att axla samordningsansvaret för den regionala digitala infrastrukturen i Stockholmsregionen.

– Vi vet att både landstingets medarbetare och alla regionens invånare är i desperat behov av mer moderna arbetsverktyg och en smartare digital service, och här måste vi ytterligare öka tempot i vårt förnyelsearbete. Därför känns det extra viktigt att få fullfölja och vidareutveckla de många reformer och investeringar som vi sjösatte under förra mandatperioden, där vi med innovation och digitalisering löser många av vårdens problem samtidigt som vi stimulerar tillväxt, företagande och forskning i regionen, säger Daniel Forslund (L).

– Målet är en modern vård utan krångel och köer, där tekniken ger patienter frihet att leva självständigt trots en kronisk sjukdom eller möjligheten att nå vården på det sätt de själva tycker är bäst, avslutar Daniel Forslund (L).

Det nya Innovations- och utvecklingsutskottet etableras tillsammans med hela den nya politiska organisationen i samband med Landstingsfullmäktiges sammanträde den 20 november 2018.

Daniel Forslund är född 1976 och har tidigare arbetat under många år som tjänsteman i Regeringskansliet och på Vinnova med ansvar för bl.a. eHälsa, digitalisering och innovation. Han är sedan 2014 förtroendevald för Liberalerna i Stockholms läns landsting och valdes 2014 till Sveriges första innovationslandstingsråd.

Källa: Stockholm Science City Foundation

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>