Hem NYHETER Dell Technologies HPC och AI-lösningar hjälper TGen

Dell Technologies HPC och AI-lösningar hjälper TGen

Publicerat av: Redaktionen

Dell EMC Ready-lösningar främjar sjukvård och tillverkning, förbättrar HPC-systemhantering och möjliggör as-a-service-modeller.

Dell Technologies HPC och AI-lösningar hjälper TGen 3Dell Technologies (NYSE: DELL) tillkännager nya Dell EMC Ready-lösningar och högpresterande datorsamarbete (HPC) för att påskynda AI och avancerad datorinnovation inom sjukvård, biovetenskap och tillverkning.

”Innovation och världsförändrande idéer har alltid börjat med att människor tänker stort”, säger Thierry Pellegrino, vice vd för Data-Centric Workloads & Solutions, Dell Technologies. ”Vi har åtagit oss att utveckla och demokratisera HPC och AI genom att göra dessa tekniker mer tillgängliga för de stora tänkarna som kommer att forma vår framtid.”

Dell EMC Ready-lösningar för HPC Genomics hjälper nya upptäckter

Den nya lösningen för HPC Genomics är konstruerad och testad för att hjälpa företag att få system för genomanalys till produktion snabbt och ekonomiskt. Modulära byggstenar med Dell EMC PowerEdge-servrar, Dell EMC PowerSwitch-nätverk och Dell EMC-lagring kan konfigureras för att möta olika användningsfall. Speciellt utformad programvara för bioinformatik och hantering av arbetsbelastning kan hjälpa kunder att bearbeta komplexa genomdata snabbare för personliga behandlingar och förutsäga sjukdomsmönster och behandlingsresultat.

USA-baserade TGen (forskningsinstitut för genomforskning) tar upptäckter om vanliga och komplexa sjukdomar och översätter dem till patientbehandlingar. När genomsekvensering förflyttas från laboratoriet till patientbehandlingar blir hastigheten ännu viktigare.

TGen behöver möjligheten att manipulera stora mängder data – flytta det vid behov, säkra och hantera det och snabbt bearbeta det. Med Dell EMC Ready Solution for HPC Genomics kunde institutet minska genomets sekvenseringstid från två veckor till mindre än åtta timmar.

”Man vill ha kliniska resultat tillbaka så snabbt som möjligt, så att läkare kan fatta beslut snabbare. Du vill inte vänta två eller tre veckor”, säger James Lowey, informationschef på TGen. ”Med Dell EMC Ready-lösningen för HPC Genomics är resultaten mer kliniskt relevanta, och vi kan få dem tillbaka samma dag, vilket är enormt för patienter och deras familjer.”

Förbättrad HPC till moln med HPC och AI as-a-Service

As-a-Service-modellen ger tillgång till HPC-resurser i molnet till en pris- och åtagandenivå som är rimlig för kunderna. I ljuset av detta kan arbetslag köra dataintensiva arbetsbelastningar, inklusive AI och högpresterande dataanalys, för nya och innovativa användningsområden.

Dell Technologies samarbetar med ledande molnbaserade HPC-leverantörer för att tillhandahålla hanterade tjänster, värd, samlokalisering och on-demand-resurser. Genom nya avtal med DXC Technology i Asien och Stillahavsområdet, R Systems i Nordamerika och Verne Global i Europa, Mellanöstern och Afrika kan Dell Technologies stödja organisationer runt om i världen.

Till exempel är start up-bolaget Spire Global ett analysföretag som specialiserar sig på spårning av globala datamängder som drivs av en stor konstellation av nanosatelliter, såsom spårning av sjö-, flyg- och vädermönster. Spire ville undvika att göra en stor investering på förhand i ett HPC-system med fast storlek som de inte kunde utnyttja till fullo på grund av deras oregelbundna användningsmönster.

Som ett resultat vände sig Spire till HPC as-a-Service från R Systems som anpassade kontraktet för att matcha företagets organiska tillväxt. Detta gör i sin tur att Spire kan fokusera enbart på att hjälpa sina kunder att hantera sina väderrisker utan komplexiteten i att utforma, hantera och underhålla HPC-infrastruktur och personal.

Tillgänglighet

  • Dell EMC Ready-lösningar för HPC Genomics är globalt tillgängliga nu.
  • Dell EMC Ready-lösningar för digital tillverkning med Altair HyperWorks Unlimited som en hanterad tjänst är nu tillgänglig globalt.
  • Dell EMC Ready-lösningar för HPC med Bright Computing Cluster Manager är globalt tillgängliga nu.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>