Hem NYHETER Startups inom life science får skräddarsytt stöd i sin affärsutveckling

Startups inom life science får skräddarsytt stöd i sin affärsutveckling

Publicerat av: Redaktionen

Under hösten har nio startups med nya affärsidéer inom bl.a. medtech- och hälsobranschen antagits till affärsutvecklingsprogrammet Catalyzer.

Startups inom life science får skräddarsytt stöd i sin affärsutveckling 2

Foto: Karin Boo. Trygghetsstiftelsen. Life Science-företaget BrainZell avancerar sin affärsidé genom Catalyzer

Programmet är en satsning som Uppsalas företagsinkubator UIC och företagsinkubatorn DRIVE hos KI Innovations anordnar för att stötta teamen med bland annat att utveckla affärsidén och bygga ett konkurrenskraftigt företag.

För tredje året i rad samarbetar UIC och KI innovations för att tillgodose behovet av att innovationer inom hälsa, medtech, biotech eller pharma ska nå marknaden snabbare.

affärsutvecklingsprogrammet Catalyzer erbjuds deltagare att, genom workshops och seminarier med externa experter, få en ökad insikt och förståelse för bland annat affärsutveckling, finansiering, teambyggande och att integrera hållbarhet i affärsplanen, såväl ekonomisk som social och miljömässig.

– BrainZell underlättar framtagningen av effektiva läkemedel för hjärnsjukdomar genom att utveckla konstgjorda mänskliga mini-hjärnor som förutsäger läkemedlets effektivitet, bättre än i djurförsök. Vi har tidigare fått stöd genom UICs affärsutvecklingsprogram. Catalyzer hjälper oss att övervinna specifika utmaningar för life science, som exempelvis skydd av immateriella rättigheter och lagstadgade krav, men också att utveckla våra affärskunskaper, individuellt och som team, säger Petra Szeszula, grundare av BrainZell.

– Som en tidigt biotechstartup ser vi framemot att få träffa affärsutvecklingsexperter och lära oss mer om resan mot marknad. Vi är också glada över att få ta del av KI Innovations expertis och breda nätverk, säger Aleksandra Gromnicka, projektledare för Molecular Attraction.

Catalyzer riktar sig till startups inom life science och utvalda bolag deltar kostnadsfritt. Programmet pågår i nio veckor. I slutet av programmet får bolagen en granskning av sin affärsplan och möjligheten att pitcha för investerare. Programmet finansieras av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova, KI Innovations och UIC.

– Det känns roligt att få stödja affärsutvecklingen hos framtidens bolag inom områdena hälsa och life science. Vi på UIC är också glada över möjligheten att fortsätta det lyckade samarbetet med KI Innovations. Tillsammans kan vi erbjuda bolagen de bästa förutsättningarna för utveckling och tillväxt, säger Anna Bondeson, affärsutvecklare på UIC.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>