Det framstående amerikanska sjukhuset HSS investerar i Sectras ortopediska 3D-lösning för förbättrade kirurgiska resultat
Hem NYHETER Det framstående amerikanska sjukhuset HSS investerar i Sectras ortopediska 3D-lösning för förbättrade kirurgiska resultat

Det framstående amerikanska sjukhuset HSS investerar i Sectras ortopediska 3D-lösning för förbättrade kirurgiska resultat

Publicerat av: Redaktionen

Ett av de mest framstående sjukhusen för ortopedi i USA, Hospital for Special Surgery (HSS) beställer Sectras lösning för preoperativ planering i 3D.

Det framstående amerikanska sjukhuset HSS investerar i Sectras ortopediska 3D-lösning för förbättrade kirurgiska resultat 2Med lösningen får ortopeder på HSS tillgång till specialiserade verktyg som hjälper dem att bättre visualisera och planera komplexa fall med syftet att förbättra det kirurgiska resultatet.

– Sectras innovativa 3D-lösningar gör det möjligt för oss att utnyttja de tagna bilderna fullt ut. Det gör att vi kan leverera en vård till våra ortopediska patienter som ligger i absolut framkant. 3D-systemet kommer förbättra kvaliteten på den preoperativa planeringen vilket förväntas leda till förbättrade kirurgiska resultat, säger William M. Ricci, chef för enheten Orthopaedic Trauma Service på HSS.

Lösningen för preoperativ planering i 3D inkluderar verktyg som gör det möjligt för ortopederna att visualisera vanliga CT-stackar som tredimensionella interaktiva bilder som kan segmenteras, manipuleras, speglas, mallas på och skrivas ut i 3D-format. Systemet kommer att integreras med HSS befintliga lösning för att hantera radiologibilder, Sectra PACS. Det ger ortopederna åtkomst till bilderna och planeringsverktygen överallt på sjukhuset.

– Genom avtalet får alla ortopeder på HSS tillgång till avancerade verktyg för virtuell 3D-planering av traumafall och unika möjligheter att planera ryggoperationer i 3D. Avtalet inkluderar också en gemensam utveckling av programvaran vilket syftar till att fördjupa båda parters ledarposition på våra respektive marknader, säger Gustaf Schwang, chef för Sectras affärsområde Ortopedi.

Video: Sectras lösning för planering av bäckenfrakturer i 3D

Sectra på AAOS

Besök Sectra i monter 3967 på AAOS i New Orleans som börjar 6 mars för att se mer av Sectras ortopedilösningar. Läs mer och boka ett möte med Sectra på AAOS.

Om Sectras helhetslösning för hantering av medicinska bilder

Med fler än 1 700 vårdgivare som kunder runt om i världen och mer än tjugofem års erfarenhet av innovation är Sectra en ledande global leverantör av medicinska IT-lösningar för en patientcentrerad sjukvård.

Lösningen för ortopedi är en del av Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering. Helhetslösningen omfattar Sectra PACS för granskning av bilder på de mest bildintensiva avdelningarna; radiologi, ortopedi, patologi och kardiologi samt multimediaarkiv (VNA) och lösningar för att dela och samverka kring bilder. Eftersom komponenterna är byggda på samma tekniska plattform kan kunder på ett smidigt sätt expandera sin lösning från en enskild avdelning till att stödja all bildhantering. Detta utan stora investeringar eller utbyte av redan befintliga komponenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>