Redsense Medical erhåller marknadsgodkännande i Europa och Kanada för automatisk avstängning av blodflödet som fungerar med alla dialysmaskiner
Hem Hälsa Redsense Medical erhåller marknadsgodkännande i Europa och Kanada för automatisk avstängning av blodflödet som fungerar med alla dialysmaskiner

Redsense Medical erhåller marknadsgodkännande i Europa och Kanada för automatisk avstängning av blodflödet som fungerar med alla dialysmaskiner

Publicerat av: Redaktionen

Redsense Medical har erhållit marknadsgodkännande i Europa och Kanada för en prototypversion av Redsense Clamp, ett tillbehör till bolagets alarmsystem som kan stänga av blodflödet automatiskt vid blodläckage oberoende av dialysmaskinen.

En studie av funktionaliteten vid behandling av patienter planeras i Kanada under första till och med tredje kvartalet 2018.

Redsense Medical erhåller marknadsgodkännande i Europa och Kanada för automatisk avstängning av blodflödet som fungerar med alla dialysmaskiner 2Prototypversionen av Redsense Clamp är godkänd som medicinsk produkt klass 1 i Kanada och har dessutom erhållit CE-märkning i Europa som klass 1 produkt.

– Redsense Clamp gör att vi kommer att kunna erbjuda alla våra kunder samma branschledande patientsäkerhet vid hemodialys som vi idag endast kan leverera med dialysmaskinen DBB-EXA från Nikkiso. Det var denna funktionalitet som erbjöds i vår affärspartner Spindials bud i den stora offentliga upphandlingen i Italien under hösten 2017, där Spindial utsågs till en av vinnarna, säger Redsense Medicals vd Patrik Byhmer.

Redsense Clamp förväntas göra bolagets alarmsystem mer attraktivt för framförallt bolagets erbjudande inom den växande marknaden för dialys i hemmet där det inte finns personal som kan stänga av dialysmaskinen.

– Dialysbehandling i hemmet istället för hos en vårdgivare leder ofta till både lägre vårdkostnader och högre livskvalitet, men risken för blodläckage är fortfarande en källa till oro. Genom att framöver kunna erbjuda Redsenses branschledande patientsäkerhet till alla dialyspatienter, oavsett dialysmaskin, tar vi ett viktigt steg framåt i vårt arbete med att förbättra dialysvården, säger Patrik Byhmer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>