Hem NYHETER Digifysisk vårdtjänst – ett alternativ med det bästa ur två världar

Digifysisk vårdtjänst – ett alternativ med det bästa ur två världar

Publicerat av: Redaktionen

Det snabbväxande umeåföretaget Docty erbjuder vårdtjänster i gränslandet mellan den digitala och den fysiska vården.

Digifysisk vårdtjänst – ett alternativ med det bästa ur två världar 2

Pontus Kressner, vd Docty

De har utvecklat en plattform där kunder kan boka provtagning och få snabba resultat av dessa via digitala tjänster. Själva proven sker fysiskt på apotek eller andra ställen som finns nära kunden. Docty har gjort en snabb tillväxtresa från starten i maj i år. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

-Vi började under våren med Dermly, en tjänst för att analysera födelsemärken. Där bokar kunden tid för fotografering av sitt födelsemärke, vilket sker på ett apotek av speciellt utbildad personal. Inom 24 timmar får kunden, via inloggning med bankid, återkoppling efter analys av specialistläkare om födelsemärket är ofarligt eller kräver vidare utredning och remiss, säger Pontus Kressner, vd för Docty.

Även om denna tjänst är mycket använd och uppskattad så är för närvarande stort fokus på antikroppstester för Covid 19. Kunden bokar tid via tjänsten Vaccina och får provtagningen utförd på ett apotek av utbildad personal. Provsvaret kommer inom 20 minuter och tolkningen av resultatet sker av personal på plats. Fram till idag har mer än 20 000 personer testats via denna plattform.

-Det finns många företag inom enbart digital vård, men vi ligger i gränslandet precis mellan den digitala och fysiska vården. Vi upplever att det finns mycket att göra inom detta område och utvecklar flera andra tjänster inom exempelvis provtagning och vaccination, säger Pontus Kressner.

Docty växer snabbt, vilket sker i samverkan med andra företag och vårdaktörer. Många av de 400 anställda jobbar deltid åt bolaget och finns på apoteken runt hela Sverige.

-Idag har vi ett väl utvecklat samarbete med Apoteksgruppen och genom deras apotek får vi en rikstäckande organisation som kan stå för det fysiska mötet med kunden. Vi samverkar även med regionerna, exempelvis i Jämtland, Härjedalen och Skåne, säger Pontus Kressner.

Norrlandsfonden har deltagit i bolagets resa redan från starten, något som uppskattats av Pontus Kressner.

-Utan Norrlandsfondens finansiering hade vi inte klarat denna tillväxt på samma sätt. Jag som entreprenör uppskattar också den snabba och professionella processen med Norrlandsfondens företagsanalytiker, säger Pontus Kressner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>