Digital teknik för ökad livskvalitet
Hem NYHETER Digital teknik för ökad livskvalitet

Digital teknik för ökad livskvalitet

Publicerat av: Redaktionen

Nu slår idéburna Bräcke diakoni upp portarna till helt nya Vård- och Omsorgsboendet Reimersholme.

Digital teknik för ökad livskvalitet 1

I mitten av mars slår Bräcke diakoni upp portarna till helt nya Vård- och Omsorgsboendet Reimersholme. Boendet blir Bräcke diakonis sjunde verksamhet i Stockholmsregionen men det första med en digital profil.

Boendet blir stiftelsens sjunde i Stockholmsregionen men det första med en digital profil. Här ska gästerna kunna ta del av kulturupplevelser från vardagsrummet, hålla kontakt med barnbarnen över videosamtal och lyssna på egna Spotifylistor.

De helt nyrenoverade lokalerna är belägna på vackra Reimersholme och rymmer 34 lägenheter fördelade på fyra plan. I fastigheten kommer satsningen på digital teknik märkas av på flera sätt. Tillgång till Wi-fi och Smart-tv är två exempel. Möjlighet till kameratillsyn nattetid, ett annat.

– En boende som har behov av att vi kikar till hen nattetid kan samtidigt bli störd av att någon kommer in i rummet, man vaknar helt enkelt när nyckeln sätts i låset. Med tillsyn via kamera kan den boende känna sig trygg och samtidigt slippa bli väckt under natten, säger Kirsi Näränen Olsson

Boendet drivs i egen regi och här vill stiftelsen skapa en grogrund för nya innovativa sätt att använda digital teknik inom välfärden.

– Vi tror att digital teknik kan öka tryggheten, självständigheten och delaktigheten för vår målgrupp. Tillsammans med våra boende vill vi vill skapa en modell för hur vård- och omsorgsboenden kan ta in och testa ny teknik, säger Kirsi Näränen Olsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>