Nu lanseras den unika digitala smärtcoachen PainDrainer® på App Store och Google Play
Hem APP Nu lanseras den unika digitala smärtcoachen PainDrainer AB på App Store och Google Play

Nu lanseras den unika digitala smärtcoachen PainDrainer AB på App Store och Google Play

Publicerat av: Redaktionen

PainDrainer AB meddelar idag att lanseringen av PainDrainer® – en helt unik digital smärtcoach – har inletts i Sverige.

Appen finns tillgänglig för nedladdning på App Store och Google Play och erbjuds under en begränsad tid kostnadsfritt för alla som vill prova.

PainDrainer ger individanpassad coachning och är kliniskt bevisad att öka livskvaliteten och minska smärtnivån hos de som lever med långvarig smärta.

En av fem lever med långvarig smärta vilket påverkar livskvaliteten negativt. Att leva med smärta gör det svårt att planera sin dag samt att ha energi kvar till aktiviteter som man värdesätter högt. Problemet är att det finns för många aktiviteter under en dag för att patienten skall förstå vilka som ökar eller minskar smärtan.

PainDrainer® lär sig med hjälp av artificiell intelligens hur varje användares aktiviteter påverkar deras smärta. Appen guidar och ger individuella råd utifrån patientens egna data. Det är så användaren får hjälp att hitta balans mellan sina aktiviteter, prioritera sin dag och kontrollera sin smärtnivå.

Nu lanseras den unika digitala smärtcoachen PainDrainer® på App Store och Google PlayPainDrainer® är en medicinteknisk produkt, dvs CE-märkt, och är framtagen i samarbete med ledande sjukhus och smärtspecialister i Skandinavien och USA.

– Vår kombination av klinisk praxis inom smärthantering med neurala nätverk är vi först i världen med och det öppnar upp helt nya patient-centriska möjligheter inom E-hälsa, säger Prof. Carl Borrebaeck, arbetande styrelseordförande PainDrainer AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>