Digitala terapidjur en succé
Hem NYHETER Digitala terapidjur en succé

Digitala terapidjur en succé

Publicerat av: Redaktionen

Camanio Cares försäljning av digitala terapidjur har överträffat förväntningarna.

Digitala terapidjur en succé 2De 100 katter och hundar som planerats att säljas före årsskiftet har redan tagit slut. Nu får nya beställas in för att Camanio ska kunna leverera till alla som redan lagt beställningar. Värdet av beställningarna exklusive moms uppgår till cirka 500 000 kronor till och med idag.

– Vi har trott på de digitala terapidjuren redan från början, men vi hade inte räknat med det här stora intresset för dem. Vår uppskattning visade sig vara i underkant. Det gör att vissa leveranser kommer att bli försenade, men det är såklart otroligt roligt att de har tagits emot så positivt av vård och omsorg. Extra glädjande är att så många beställningar kommer in via vår webbshop, säger Linda Björk, försäljningschef på Camanio Care.

De digitala terapidjuren finns i tre varianter. Katterna går att få i två färger, medan hunden finns i ett utförande. Av dessa är den röda katten den mest populära. Försäljningen är spridd till kommuner över hela landet och till viss del drivs den av de medel staten avsatt för satsningar på vård- och omsorgsteknik. Först ut att beställa terapidjuren var Hörby kommun. Flest har Linköping och Vimmerby köpt, med 12 digitala terapidjur vardera.

– Användningen av djur i vård och omsorg har bevisad effekt och när det inte är praktiskt möjligt att ha riktiga djur så skapar digitala terapidjur glädje och trygghet. De bidrar till ökat välbefinnande för bland annat personer med demens. Det är en investering som till låg kostnad ger positiv effekt för brukarna, säger Linda Björk.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>