Doctrin genomför riktad nyemission om 134 msek
Hem NYHETER Doctrin genomför riktad nyemission om 134 msek

Doctrin genomför riktad nyemission om 134 msek

Publicerat av: Redaktionen

Health tech-bolaget Doctrin tar in 134 miljoner kronor. Rundan leds av befintliga investerarna HealthCap, Swedbank Robur och Capio.

Norron Asset Management, med särskilt fokus på investeringar inom hållbart samhälle, tillkommer som en av de större nya investerarna.

Doctrin är idag aktivt i Sverige, Norge, Tjeckien, Polen och Storbritannien. Tillskottet innebär att bolaget accelererar expansionen till nya marknader och påskyndar utvecklingen inom specialistvården.

Doctrin är en av Sveriges ledande leverantörer av digitala lösningar för digifysisk vård, med kunder inom primär-, specialist- och tandvård samt försäkring. Bland kunderna återfinns ett flertal av Sveriges mest namnkunniga och högspecialiserade vårdgivare däribland Ersta sjukhus, Karolinska Sjukhuset och Sophiahemmet. Bolaget är sedan tidigare marknadsledande som leverantör till privata primärvårdsgivare med kunder som Capio, Praktikertjänst, Achima Care och Familjeläkarna, vilka tillsammans utgör mer än 50 procent av den privata primärvårdsmarknaden.

Doctrin utmärker sig på marknaden genom det omfattande medicinska innehåll som möjliggör en automatiserad patientintervju av sådan kvalitet att vårdpersonal utifrån det kan fatta medicinska beslut på kort tid. Tidigare i år lanserades Doctrin Network som möjliggör avancerat samarbete mellan vårdenheter. Detta innebär en sömlös patientresa där patienter guidas vidare och får tillgång till vårdgivarens hela vårdekosystem, utan att begränsas av geografiska avstånd. Ett betydande steg mot Doctrins vision om en vård fri från barriärer med patienten i centrum.

Under 2020 ökade antalet genomförda patientärenden med hela 280 procent och idag har mer än 2 000 000 patientkontakter genomförts i plattformen.

Doctrin genomför riktad nyemission om 134 msek

Anna-Karin Edstedt Bonamy, VD Doctrin

-Vi har det senaste året sett ett enormt intresse för våra lösningar. 2020 är året vi på riktigt slagit igenom i specialistvården inom skilda specialiteter som t ex barn- och ungdomsmedicin och ortopedi. Till skillnad från många andra digitala plattformar, som framförallt erbjuder lösningar för distansvård, fokuserar vi på att lösa vårdens långsiktiga utmaning, resursbristen. Vi ser fram emot att ta nästa utvecklingssteg med förnyat förtroende från ägarna, säger Anna-Karin Edstedt Bonamy, VD Doctrin.

Under 2020 fortsatte Doctrin sin internationella expansion genom att lansera i Storbritannien vid sidan om Tjeckien och Norge. Bolaget utökade även verksamheten i Norge genom att vinna Norska Helsedirektoratets upphandling av triagesystem.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>