Doctrin och Capio inleder strategiskt samarbete inom e-hälsa
Hem NYHETER Doctrin och Capio inleder strategiskt samarbete inom e-hälsa

Doctrin och Capio inleder strategiskt samarbete inom e-hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Doctrin började samarbeta med Capio i slutet av 2016 för att utveckla och införa e-hälsotjänster, inledningsvis inom Capio Närsjukvård. Capios 750 000 listade primärvårdspatienter kommer successivt att få tillgång till Doctrins e-hälsoverktyg, som i ett första steg hjälper patienten att beskriva behov och symptom inför ett besök på vårdcentralen. Samarbetet mellan bolagen fördjupas också genom att Capio går in som delägare i Doctrin AB.

Våra lösningar hjälper sjukvården att förbättra kvaliteten och tillgängligheten genom att öka patienternas delaktighet i vården. Det känns därför väldigt glädjande att Capio, som strävar efter att leda utvecklingen, har beslutat att införa våra lösningar på sina vårdcentraler”, säger Magnus Liungman, VD för Doctrin.Doctrin och Capio inleder strategiskt samarbete inom e-hälsa 2

Det svenska företaget Doctrin utvecklar e-hälsoverktyg för sjukvården. Företagets första lansering, Bättre Besök, är ett intelligent frågeformulär som hjälper patienten att beskriva sina symptom och förväntningar inför ett läkarbesök. Doctrin lanserar inom kort ytterligare lösningar, med fokus på onlinekommunikation mellan patienter och vårdgivare.

”Vi brinner för att förbättra vårdkvaliteten och skapa bättre arbetsmiljö för vårdpersonalen. Med våra lösningar blir patienterna mer delaktiga samtidigt som sjukvården får mer komplett patientinformation”, säger Magnus Liungman.

För närvarande testas olika lösningar på ett antal vårdcentraler inom Capio och samtidigt pågår utveckling av e-hälsotjänster för digitala läkarkonsultationer som kommer att lanseras under 2017. Capio har nyligen också gått in som delägare i Doctrin AB vilket stärker och fördjupar samarbetet för digitala e-hälsotjänster.

”Insikten att patienternas delaktighet i vården kan förbättra kvaliteten har funnits länge. Problemet är att effektiva verktyg för att skapa delaktighet har saknats. Vi tror att våra lösningar adresserar en del av problemet och vi är överväldigade över det positiva gensvar vi får från vårdgivare runt om i landet”, avslutar Magnus Liungman.

Ytterligare samarbeten, med både privata och offentliga vårdgivare, är planerade under året.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>