Doktor24 vinner stora IT i vården-priset
Hem NYHETER Doktor24 vinner stora IT i vården-priset

Doktor24 vinner stora IT i vården-priset

Publicerat av: Redaktionen

Doktor24, som är en del av Aleriskoncernen, tilldelas 2018 års pris för sitt arbete med att effektivisera vårdens processer och öka tillgången till sjukvård.

Doktor24 vinner stora IT i vården-priset

Aleris X med tjänsten Doktor24 vinner årets stora IT i vården-pris för nytänkande, patientcentrering och kreativitet.

IT i vården-priset delas ut av tidningarna Dagens Medicin och Computer Sweden. Vinnaren utses av en extern jury med experter från akademi, patientorganisationer och vårdgivare. I motiveringen betonas att Aleris X:s tjänst Doktor24 integrerar digital och fysisk vård samt förenklar processer för både patienter och medarbetare i sjukvården.

”Med nytänkande, patientcentrering och kreativa lösningar har årets pristagare integrerat fysisk och digital vård. Genom en enda kontaktpunkt för patienten oavsett om behovet är egenvårdsråd, online-vård eller ett fysiskt besök, skapas hög patientnöjdhet och effektivt använda resurser. En innovativ omgörning byggd på djup förståelse för sjukvårdens utmaningar.”

Doktor24 erbjuder bland annat automatiserad anamnestagning och triage som visar patienterna till rätt vårdnivå. Företaget utökade nyligen sitt samarbete med Apoteket AB, vilket nu gör det möjligt att förnya recept direkt på apotek.

Doktor24 är en tjänst som drivs av Aleris X, som är ett helägt bolag inom Aleriskoncernen sedan 2016.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>