Drive-in testning öppnar vid Ullevi i Göteborg
Hem NYHETER Drive-in testning öppnar vid Ullevi i Göteborg

Drive-in testning öppnar vid Ullevi i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Efter framgångarna med drive-in teststationen i Stockholm öppnar MW Group och Noviral en likadan teststation i Göteborg.

Drive-in testning öppnar vid Ullevi i Göteborg

Drive in testing öppnar i Göteborg

Från och med 8 februari kan du snabbt och enkelt testa dig för Covid-19 från bilen – med minimal risk för dig, andra testpersoner och vårdpersonal.

Genom detta sänks trösklarna för att få fler testade och tillsammans hålla nere smittspridningen.

Resultatet från snabbtesterna kommer på sms efter cirka 30 minuter. Utan att behöva kliva ur bilen kan du ta testet och sedan köra därifrån. Intill Ullevi pågår nu bygget av station för testning av Covid-19, både för pågående smitta och för antikroppar.

– Trösklarna för att kunna testa sig behöver sänkas. Genom att testa fler personer, både med och utan symptom, kommer vi identifiera och isolera fler smittade vilket effektivt kommer minska smittspridningen. Det ligger därför i allas våra intressen att agera på detta och hjälpas åt för att testa bredare, säger Mikael Jämtberg, en av grundarna av Noviral som tillhandahåller testerna.

Teststationen i Stockholm öppnade december 2020 och den 8 februari öppnar nu teststationen i Göteborg. Platsen är centralt belägen vid Ullevi i Göteborg och nära E6:an, vilket gör det enkelt att komma dit med bil. Förutom möjligheten för privatpersoner att testa sig finns det även möjlighet för företag att boka tid för sina anställda via skräddarsydda upplägg.

Det gör att personal snabbare kan komma tillbaka till sina arbetsplatser efter misstänkt smitta. Det gör det också möjligt för företag att addera ett säkerhetslager för att hålla sina arbetsplatser säkra.

– Jag är glad att vi tillsammans med vår partner kan utöka detta så att vi kan erbjuda testmöjligheter på fler ställen. Vår mission är att verka för ett starkt samhälle, jag konstaterar att detta är ett mycket praktiskt sätt att leverera på den missionen där vi levererar direkt nytta, säger Mikael Karlsson, VD på MW Group som samordnar drive-in testningen.

Genom att utföra testning kan smittspridningen minskas då asymtomatiska smittbärare kan identifieras och isoleras. Omfattande testning är en viktig pusselbit i bekämpningen av Covid-19. Det ökar tryggheten för dig som vill minimera riskbilden för dina anhöriga men måste träffa människor utanför ditt hushåll.

Testningen sker på ytan mellan Ullevi och Valhalla IP, med infart från Levgrensvägen (södra Ullevi). Got Event som driver arenorna har möjliggjort för användandet av ytan där bilar snart kommer rulla in och personer kommer testas för att sedan få sina svar och intyg på sms.

– Vi vill naturligtvis bidra till en minskad smittspridning i samhället. Både utifrån ett samhällsansvar men även utifrån ett affärsperspektiv. Allt som leder till att vi och branschen kan återstarta verksamheten så fort som möjligt är positivt, säger Got Events vd Lotta Nibell.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>