DrugLog får nyckelroll vid Akademiska sjukhuset
Hem NYHETER DrugLog får nyckelroll vid Akademiska sjukhuset

DrugLog får nyckelroll vid Akademiska sjukhuset

Publicerat av: Redaktionen

Den beställning på ett DrugLog system från Akademiska sjukhuset som rapporterades den 6:e december öppnar upp ett nytt intressant marknadssegment.

DrugLog får nyckelroll vid Akademiska sjukhuset 2Sjukhusets DrugLog system kommer att användas för kvalitetssäkring av en beredningsrobot. Ett system som Akademiska sjukhuset blir först i Sverige med att införa.

Från och med februari 2019 kommer Akademiska sjukhuset själva att ombesörja extemporeberedning av läkemedel, något som tidigare utfördes av Apoteket AB. Inför detta har Akademiska sjukhuset – som första sjukhus i Sverige – upphandlat en beredningsrobot för att ytterligare förbättra patientsäkerhet, arbetsmiljö samt erbjuda en hög servicenivå till sjukhuset användare. DrugLog kommer att stå för produktionskvalificeringen då roboten behöver valideras med hjälp av ett fristående system för kvalitetssäkring.

Mattias Paulsson, Apotekare på Läkemedelsenheten kommenterar: Att införa en beredningsrobot innebär att vi minskar graden av repetitivt arbete samt risken för att våra medarbetare oavsiktligt exponeras för giftiga gaser vid beredning. Automatiseringen gör också att spårbarheten ökar väsentligt vilket är mycket positivt för patientsäkerheten. Samtidigt är det av största vikt att kunna verifiera att roboten också håller en jämn beredningskvalitet, särskilt efter underhållsarbete, och det är där DrugLog kommer att spela en viktig roll.”

Mats Högberg, VD Pharmacolog kommenterar. ”Vi har under en längre tid samarbetat med Akademiska sjukhuset på flera områden och tycker det är väldigt glädjande att få leverera DrugLog till den nya beredningsenheten. Detta marknadssegment är tämligen nytt för oss men vi har redan intressanta diskussioner med flera sjukhus som är i färd med att implementera beredningsrobotar. Fler och fler europeiska apotek införskaffar beredningsrobotar för preparation av individuell medicinering och behöver ett oberoende instrument för att validera att roboten gör rätt. Detta är mycket positivt för oss då det innebär ytterligare affärsmöjligheter för DrugLog.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>