Dynamic Codes DNA-test för laktosintolerans fungerar nu för alla
Hem NYHETER Dynamic Codes DNA-test för laktosintolerans fungerar nu för alla

Dynamic Codes DNA-test för laktosintolerans fungerar nu för alla

Publicerat av: Redaktionen

Symptomen för laktosintolerans är ofta väldigt besvärliga för den som är drabbad.

Dynamic Codes DNA-test för laktosintolerans fungerar nu för alla 2Uppsvälld mage, diarré, gaser och ont i magen är några av de vanligaste.

Laktosintolerans kan bli värre med tiden och det är därför viktigt att uppmärksamma symptomen och få hjälp att ställa en diagnos. Då kan du få behandling, ersätta matvaror och få tillbaka en fungerande vardag.

Genom en utökad laboratorieanalys som inkluderar fler genetiska markörer kan Dynamic Code nu erbjuda sitt test för laktosintolerans till alla. Tidigare var testet begränsat till personer med nordeuropeiskt ursprung.

– Ingen ska behöva stå ut med lidande och onödig oro. Fördelen med våra test är att du tar testet själv för att därefter direkt få hjälp hos läkare via vår digitala plattform. Snabbt och enkelt. Vi strävar efter att hela tiden ligga i framkant och erbjuda förbättrade lösningar och hälsotest som gör livet enklare, säger Anne Kihlgren, VD Dynamic Code.

Testet som du enkelt tar själv genom att gnugga en pinne på insidan av kinden finns att köpa hos de flesta apotekskedjor och i Dynamic Codes egen e-handel. Inom 5 vardagar från det att Dynamic Code mottagit ditt prov kan du hämta ditt testresultat på vår webb. – Vi samarbetar med specialistläkare på MediCheck så att du snabbt får diagnos och råd om hur du bör förhålla dig till laktos för att må så bra som möjligt.

– Dynamic Codes laktosintoleranstest underlättar enormt för patienten. Testar du positivt på laktosintolerans hjälper vi dig med diagnos, behandling och intyg så att du har rätt till specialkost i skolan, säger Atrin Sahafi, specialistläkare MediCheck.

MediCheck som erbjuder videosamtal med specialistläkare utan krav på remiss, är en viktig samarbetspartner för Dynamic Code. Tillsammans erbjuder vi även testsvar, diagnos och dialog för celiaki (glutenintolerans) med specialistläkare inom 6 dagar, vilket har minskat väntetiden radikalt för den drabbade.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>