Hem NYHETER Dynamic Code lanserar covid-19 antikroppstest som kan tas hemma

Dynamic Code lanserar covid-19 antikroppstest som kan tas hemma

Publicerat av: Redaktionen

Många svenskar vill testa sig för antikroppar mot covid-19.

Dynamic Code lanserar covid-19 antikroppstest som kan tas hemma 3För dem som inte vill ta sig till ett provtagningsställe lanserar nu Healthtech-företaget Dynamic Code ett test som kan tas hemma och sedan skickas på laboratorieanalys.

De som haft symptom eller bekräftad covid-19-infektion kan efter tillfrisknande ta ett antikroppstest. Idag går detta att göra på plats hos vårdgivare och apotek. Men för dem som inte vill ta sig till ett provtagningsställe lanserar Dynamic Code ett test som kan tas hemma och som skickas till analys. Testresultat erhålls två dagar efter att det ankommit till laboratoriet.

– Det är ett högt tryck på vården kring att både testa pågående covid-19-infektion och testa för antikroppar. Vi är glada att kunna erbjuda ett säkert test som kan tas hemma och som ger ett snabbt svar om man utvecklat antikroppar, säger Anne Kihlgren, grundare Dynamic Code.

Provet tas genom att sticka sig i fingret och samla upp några droppar blod i ett provrör. Allt man behöver för att ta provet och skicka tillbaka det finns i förpackningen. Analysen görs i Dynamic Codes kvalitetssäkrade laboratorium i Linköping, och påvisar om individen har utvecklat IgG-antikroppar mot coronaviruset SARS-CoV-2. Testet kostar 595 kronor.

– Dynamic Codes antikroppstest för covid-19 är ett laboratorietest med självprovtagning. Det innebär att man som privatperson själv, hemma, tar ett litet blodprov genom ett stick i fingret. Blodprovet postas sedan till ett kvalitetssäkrat laboratorium som utför analysen, säger Bo Cederholm, specialistläkare inom klinisk immunologi och medicinskt ansvarig för testet.

Det nya antikroppstestet kompletterar Dynamic Codes befintliga PCR-test för pågående covid-19-infektion.

– Vi erbjuder sedan tidigare ett CE-märkt och kvalitetssäkrat covid-19-test (PCR) med labbanalys, som kan beställas via vår hemsida. Gällande covid-19-test (PCR) samarbetar vi med Folkhälsomyndigheten för testning i flera regioner i Sverige. Vi samarbetar också med andra parter som har behov av snabba och säkra tester. Alla moment i testkedjan, från beställning till testdistribution och uppföljning med vårdgivare, hanteras i en enhetlig digital plattform, säger Anne Kihlgren, grundare Dynamic Code.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>