Dynamic Code utökar samarbete med Kronans Apotek
Hem NYHETER Dynamic Code utökar samarbete med Kronans Apotek

Dynamic Code utökar samarbete med Kronans Apotek

Publicerat av: Redaktionen

Healthtechbolaget Dynamic Code utökar sitt försäljningssamarbete med Kronans Apotek med produkter kopplat till test med självprovtagning för Covid-19 i både fysiska apotek och via e-handel.

Dynamic Code har sedan tidigare ett samarbete med Kronans Apotek där flera produkter såsom test för laktosintolerans, vinterkräksjuka och halsfluss strep A säljs via e-handeln och apotek. Nu utökas samarbetet genom att Kronans Apotek blir första återförsäljare att erbjuda Dynamic Codes PCR-test i sina 182 fysiska apotek.

Utöver detta säljer även Kronans Apotek Dynamic Codes självprovtagningskit för antikroppar, som nyligen uppdaterade mätmetoden för att kunna kontrollera effekten av vaccinering.

– Tidig påvisning av pågående covid-19 är en viktig åtgärd för att minska pandemins utbredning i samhället och här vill vi som apotek bidra på alla sätt vi kan. Självprovtagning har visat sig fungera mycket väl bland våra kunder med en hög tillförlitlighet och ett enkelt handhavande. Det visar både tidigare produkter från Dynamic Code och nu även tester kopplat till Covid-19, säger Martin Belin, Chef för Recept och Tjänster på Kronans Apotek.

Provtagning i hemmet allt vanligare
En stor andel svenskar har idag genomfört en provtagning i hemmet för Covid-19 och både konsument och sjukvård vet nu hur test med självprovtagning från hemmet fungerar. Dynamic Code har idag över 20 olika produkter som möjliggör säkra diagnoser från hemmet.

– Vi är glada över att kunna skala upp tillgängligheten kring våra produkter och tjänster för Kronans Apoteks kunder. Den respons vi får från konsumenter, vårdgivare och apotek visar att vi fyller en viktig pusselbit i det nya vårdlandskapet. Att digitalisera diagnostiken blir ett allt mer självklart val i vården. För varför ska man ta sig till vårdcentralen för en provtagning när all annan kontakt med primärvården kan skötas digitalt?, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>