Här är kommunerna som satsar på barns hälsa efter pandemin
Hem HÄLSA Här är kommunerna som satsar på barns hälsa efter pandemin

Här är kommunerna som satsar på barns hälsa efter pandemin

Publicerat av: Redaktionen

Kommunerna Ockelbo, Västerås, Kungsbacka, Värnamo, Upplands Väsby, Sollentuna, Nacka och Haninge är måna om barn och ungas hälsa och vill motverka effekterna av pandemin. Därför kommer de att förlänga samarbetet med den ideella organisationen En Frisk Generation som jobbar aktivt för en mer jämlik hälsa för alla barn.

I en rapport som nyligen publicerades av Generation Pep framgår det att ett av fem barn har rört sig mindre under pandemin än vad de vanligtvis brukar göra. Samtidigt som ett av tre barn har haft mer skärmtid under pandemin. I rapporten framgår det även att barn och unga vill ha idrott mer än en gång i veckan oavsett antal lektioner de har i nuläget. Ett sätt för kommunerna att möta de ungas behov av mer rörelse är genom ett fortsatt samarbete med En Frisk Generation. För de medverkande barnen innebär det rörelseaktiviteter två dagar extra i veckan.

-Vi är otroligt glada för att dessa kommuner har valt att förlänga vårt samarbete och satsa på vårt familjeprogram. I pandemins fotspår och kommande efterdyningar är det viktigt att vi agerar och ger barn och ungdomar en möjlighet att skapa hälsosamma vanor efter ett år som för många har inneburit mycket stillasittande, säger Janna Hellerup Ulvselius, generalsekreterare på En Frisk Generation.

Kommunerna som förlänger samarbetet är Ockelbo, Västerås, Kungsbacka, Värnamo, Upplands Väsby, Sollentuna, Nacka och Haninge.Dessutom fortsätter Östbergaskolan, Rågsveds grundskola och Husbygårdsskolan i Stockholms stad sitt samarbete. I Göteborg kommer öppna aktiviteter att testas under hösten för att kunna sprida hälsosamma vanor till ännu fler.

En Frisk Generation erbjuder fysisk aktivitet kunskap om mat och föräldrastöd för barn och vuxna. Aktiviteterna är kostnadsfria och äger rum lokalt i närområdet. En Frisk Generations program bidrar till förbättrad fysisk och psykisk hälsa, stärkta familjerelationer och tryggare bostadsområden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>