Efterlängtade sjuksköterskor och lärare ut i arbetslivet
Hem EVENT Efterlängtade sjuksköterskor och lärare är nu ut i arbetslivet

Efterlängtade sjuksköterskor och lärare är nu ut i arbetslivet

Publicerat av: Redaktionen

I fredags firades avslutningshögtid på Högskolan Väst för färdigutbildade sjuksköterskor och lärare.

Det var högtidligt och stämningsfullt med tal och musik.

Nu väntar arbetslivet.

Efterlängtade sjuksköterskor och lärare ut i arbetslivet

Studentkårens ordförande Paulina Samuelsson var en av flera som ville hylla studenterna.

Närmare 90 sjuksköterskestudenter och över 90 lärarstudenter (förskollärare och ämneslärare åk 7-9 samt ämneslärare för gymnasiet) hade anmält sig för att fira fredagens examenshögtid. Högtiden inramades av tal av rektor, prefekter, studentkåren, en student och musik av Carro Anderberg. Genom den här högtiden vill Högskolan Väst tacka för den här tiden och önska alla de avslutande studenterna lycka till i framtiden och varmt välkomna tillbaka.

Eftertraktade på arbetsmarknaden
Att lärare och sjuksköterskor är eftertraktade på arbetsmarknaden råder det ingen tvekan om. De flesta av de som nu slutar går sannolikt ut direkt i arbete. Ansvariga för dessa utbildningar på högskolan deltog på högtiden och höll varsina tal.

– Grattis alla nya sjuksköterskor! För det är ni faktiskt nu. Det är fint att vara sjuksköterska. Det är ett yrke som många vill ha. Jag vill be er att våga tänka nytt. Det är så förändring kan ske. Och fortsätt vara nyfikna! hälsade Håkan Nunstedt, biträdande prefekt för Institutionen för hälsovetenskap i sitt tal till sjuksköterskestudenterna.

– Det här är den bästa dagen på året! Jag känner stolthet och glädje. Bär med er att ni har valt världens mest betydelsefulla yrke – lärare. Känn stolthet, fira och gå ut och njut, sa Lena Sjöberg, prefekt för Institutionen för individ och samhälle och ansvarig för lärarutbildningarna på högskolan.

Martin Hellström, rektor på högskolan, förmedlade bland annat två citat av Nelson Mandela i sitt tal:

– ”Det verkar alltid omöjligt, tills det är gjort”. Och nu är det gjort. Och ni klarade det. Dubbelt stort grattis när ni i detta ovanliga läge klarat er examen. Använd er kunskap för att utveckla och förändra – er själva, era yrkesroller, samhället och världen. Som Nelson Mandela sa: ”Utbildning är det viktigaste vapnet du kan använda för att förändra världen”.

På plats fanns också Studentkåren vid högskolan Väst där ordförande Paulina Samuelsson kände sig stolt och glad:

– En av de bästa känslorna man kan ha är när man klarat av en stor utmaning. Ni har gjort något som verkligen inte alla klarar av. Idag har ni klarat av en rejäl utmaning. Stort grattis och lycka till!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>