Queen Silvia Nursing Award 2023 utdelningsdatum avslöjade
Hem EVENT Queen Silvia Nursing Award 2023 utdelningsdatum avslöjade

Queen Silvia Nursing Award 2023 utdelningsdatum avslöjade

Publicerat av: Redaktionen

Queen Silvia Nursing Award (QSNA) kommer att tillkännage vinnarna för 2023 mellan den 18 och 22 december.

Dessa datum sammanfaller med Hennes Majestät Drottningen av Sveriges födelsedag den 23 december.

Queen Silvia Nursing Award (QSNA) är ett årligt pris som syftar till att främja innovation och förbättra metoder inom äldre- och demensvård.

Sedan det första priset delades ut 2013 har utmärkelsen uppmuntrat sjuksköterskor, undersköterskor och studenter inom dessa båda discipliner att bidra med idéer som förbättrar vården för äldre och personer med kognitiv nedsättning. Priset fungerar som en plattform för vårdtalanger att presentera sina förslag för att förbättra fältet inom äldre- och demensvård.

QSNA inrättades till ära av Hennes Majestät Drottning Silvias många års engagemang för bättre vårdkvalitet för äldre och förbättrad kunskap om demenssjukdomar bland vårdpersonal. Hennes Majestäts insikter i utmaningarna och kraven på värdig vård har varit drivkraften bakom prisets syfte – att uppmuntra sjuksköterskor och undersköterskor att bidra med innovativa lösningar som kommer att forma framtiden för äldre.

8 nya vinnare ansluter sig till alumninätverket för Queen Silvia Nursing Award runt om i världen

I år kommer 8 nya vinnare att tillkännages från deltagande länder i Queen Silvia Nursing Award-nätverket. Dessa vinnare kommer att ansluta sig till de 42 befintliga ambassadörerna runt om i världen.

2023 års vinnare kommer att meddelas enligt följande:

Måndag, 18 december: Queen Silvia Nursing Award Litauen

Queen Silvia Nursing Award 2023 utdelningsdatum avslöjade

Måndag, 18 december: Queen Silvia Nursing Award vid University of Washington School of Nursing

Tisdag, 19 december: Queen Silvia Nursing Award Tyskland

Onsdag, 20 december: Queen Silvia Nursing Award Polen

Torsdag, 21 december: Queen Silvia Nursing Award Finland

Fredag, 22 december: Queen Silvia Nursing Award Sverige

Engagemang och åtagande från internationella partners

Queen Silvia Nursing Award är möjligt tack vare internationella partnerskap engagerade i hälsa- och socialvårdsfrågor i sina samhällen. Dessa partner förstärker räckvidden för priset och erbjuder värdefulla möjligheter för professionell tillväxt och utveckling inom geriatrisk vård och vård för kognitiv nedsättning. Nätverket för Queen Silvia Nursing Award fungerar som hörnstenen i prisets uppdrag att belysa betydelsen av en sjuksköterskeutbildning och av sjuksköterskeyrket, samt de möjligheter som finns inom vård för äldre och personer som lever med demens.

Huvudpartners inkluderar Addere Care, University of Washington School of Nursing, Zerhusen & Blömer, och Medicover Foundation.

I Sverige och Finland drivs QSNA av Swedish Care International och Forum For Elderly Care – båda grundande organisationer för priset.

Drottningens fokus på demenssjukdomar

Hennes Majestät Drottningen av Sverige ger sitt stöd till ett antal initiativ som betonar behovet av värdig och skicklig vård för äldre och personer som lever med demens. Drottningen stöder Stiftelsen Silviahemmet, SilviaBo, Dementia Forum X och Queen Silvia Nursing Award.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>