Eklund Foundation tillkännager 2018 års utvalda projekt
Hem NYHETER Eklund Foundation tillkännager 2018 års utvalda projekt

Eklund Foundation tillkännager 2018 års utvalda projekt

Publicerat av: Redaktionen

Familjen Eklunds stiftelse för odontologisk forskning och utbildning, Eklund Foundation, har glädjen att tillkännage vilka projekt som i år tilldelas medel på sammanlagt cirka 1,5 miljoner kronor.

Eklund Foundation tillkännager 2018 års utvalda projekt 1

Eklund Foundation instiftades 2015 och delar i år ut ca 1,5 miljoner kronor till odontologisk forskning.

2018 har stiftelsen valt att stödja två högkvalitativa studier av välmeriterade forskare i parodontologi.

“Vi är stolta över att kunna bidra till dessa ambitiösa och väldesignade studier inom parodontologin, ett forskningsområde av särskild prioritet för oss. De har goda möjligheter att bidra till fördjupade insikter om en sjukdom som påverkar miljontals människor världen över”, säger Joel Eklund, styrelseordförande i Eklund Foundation.

Eklund Foundation skapades genom en donation från familjen Eklund, ägare till TePe Munhygienprodukter AB, som ett tack till tandvården för ett mångårigt samarbete. Stiftelsen delar nu ut medel för tredje året i rad med målet att stödja forskning och utbildning inom odontologi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>