Erfaren IT-expert ansluter till Meditude
Hem NYHETER Erfaren IT-expert ansluter till Meditude

Erfaren IT-expert ansluter till Meditude

Publicerat av: Redaktionen

Meditude AB får snart en ny medarbetare.
Den 8 maj tillträder Lennart Skärblom tjänsten som IT-konsult inom management och projektledning på företaget.

Lennart Skärblom, som är utbildad civilingenjör, inledde sin yrkeskarriär inom IT-området i mitten av 1980-talet.
Efter att ha arbetat som systemtekniker på några olika statliga myndigheter tog han steget över till sjukvården och Huddinge sjukhus 1995 där han under de första två åren jobbade med teknisk projektledning. I januari 1997 blev han tillfrågad om att bli chef för sektionen för utvecklingsstöd.

Erfaren IT-expert ansluter till Meditude 1

Lennart Skärblom

−Jag var då chef för en grupp som ansvarade för införandet av en rad olika system, säger Lennart Skärblom.

Därefter jobbade han i sex år som IT-chef på S:t Görans sjukhus innan han 2008 sökte sig vidare till Stockholms sjukhem där han innehar samma befattning.
Där har han under åren ansvarat för bland annat upphandlingar, systeminförande och IT-säkerhet.

−Det har varit mycket stimulerande att på nära håll fått följa en utveckling som har gått i ett rasande tempo. Sjukvård berör oss alla och därför är det viktigt att utveckla system som underlättar tillvaron för såväl personal som patienter.

Och nu står Lennart Skärblom redo för nya utmaningar.

Varför sökte du dig till Meditude?

−I första hand för att Meditude är ett framåtsträvande företag med bra grundvärden. Efter 19 år som IT-chef har jag samlat på mig många erfarenheter och jag vill använda min kompetens till att bidra på ett område där det finns mycket potential. Jag känner dessutom företagets vd Qemajl Imeri sedan tidigare. Han gjorde nämligen sitt examensarbete på Huddinge sjukhus när jag var chef där. Det ska bli kul att jobba tillsammans med honom igen.

Vilken är din styrka och kompetens?

−Jag anser att min analytiska förmåga är min främsta tillgång. Jag kan se helheten, är kreativ och kan se lösningar på problem.
Dessutom anser jag att det är viktigt att få input från medarbetarna för att kunna skapa en rättvis bild av verkligheten som alla kan förlika sig med, säger Lennart Skärblom.

Fakta: Lennart Skärblom

Ålder: 55 år.
Familj: Fru och en tioårig dotter.
Bor: I Bromma.
Fritidsintresse: Koppla av på familjens lantställe.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>