Erik Selin med revolutionerande teknik vinnare av fint Entreprenörspris
Hem TEKNIK Erik Selin med revolutionerande teknik vinnare av fint Entreprenörspris

Erik Selin med revolutionerande teknik vinnare av fint Entreprenörspris

Publicerat av: Redaktionen

Miden Melle-Hannah, urologläkare och  uppfinnare till en ny revolutionerande teknik för cancerbehandling är vinnare av fint prestigefyllt Entreprenörspris från Familjen Knut och Ragnvi Jacobsons stiftelse.

Miden, som ägnat flera år att utveckla den nya tekniken fick även 400 000kr i entreprenörsstipendium från stiftelsen.

-Wow! Det är en stor ära och jag är oerhört hedrad och glad att motta priset och stipendiet, säger Miden Melle-Hannah, dubbelspecialistläkare i både urologi och kirurgi.

Pengarna är märkta att användas till att gå Excecutive Leadership Program på Handelshögskolan i Stockholm.

Erik Selin med revolutionerande teknik vinnare av fint Entreprenörspris 1

Miden Melle-Hannah

Erik Selin gick nyligen in som näst största ägare i bolaget.

– Jag är väldigt nöjd med att investera i Multi4 och Miden Melle-Hannah. Jag har stort fokus på att investera i rätt person och Miden är väldigt driven och kompetent – dessutom finns ett väldigt starkt business case, med gott IP-skydd och hög patientnytta. Jag ser verkligen hur Multi4 kommer att kunna ha en stor påverkan på cancervården och indirekt på hela samhället, vilket också är ett stort plus, säger Erik Selin.

Just nu pågår en preklinisk studie tillsammans med RISE forskningsinstitut och Sahlgrenska universitetskliniken.

Det första instrumentet ska användas för urinblåsecancer som är den fjärde vanligaste cancerformen hos män. Instrumentet skall sedan utvecklas och även användas för många andra cancerformer.

Multi4 är först i världen med att ha utvecklat en helt ny och patenterad teknik för cancerdiagnostik och behandling. Tekniken öppnar upp för ett helt nytt sätt att jobba med cancerpatienter vilket kommer att revolutionera cancervården. Som första instrument utvecklar Multi4 nu ett operationsverktyg för diagnostik och behandling av urinblåsecancer, den fjärde vanligaste cancerformen för män. Urinblåsecancer är den cancer, av all cancrar inräknat, som kostar mest för samhället. Den höga kostnaden beror på att återfallsfrekvensen är upp till 75% och idag krävs det många resurser och arbete med operation och uppföljning av dessa patienter.

Multi4 är en game changer som gör det möjligt att cancerpatienter vid ett och samma tillfälle kan genomgå både diagnostik och behandling av cancern på några minuter på en vanlig mottagning. De största vinnarna är patienterna som slipper oro och långa väntetider men även sjukvården och samhället sparar flera miljoner. Bolaget har fått flera nationella och internationella utmärkelser och vann bla “Quality Innovation Award” i hård konkurrens med entreprenörer från hela världen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>