Hem NYHETER Ersta sjukhus, en del av Ersta diakoni, utvecklar digifysisk hälso- och sjukvård

Ersta sjukhus, en del av Ersta diakoni, utvecklar digifysisk hälso- och sjukvård

Publicerat av: Redaktionen

Ersta diakoni, Sveriges största aktör inom idéburen vård och omsorg, inleder genom Ersta sjukhus ett samarbete med hälsoteknikbolaget Doctrin för att ta ett helhetsgrepp kring digitaliseringen av sina verksamheter.

Ersta sjukhus, en del av Ersta diakoni, utvecklar digifysisk hälso- och sjukvård 2

Jan-Åke Zetterström, chef Ersta sjukhus

Det genom att tillsammans vidareutveckla och införa Doctrins plattform kommer Ersta sjukhus kunna erbjuda sina patienter en lättillgänglig digital ingång för olika ärenden.

I linje med Erstas värdegrund och personcentrerade arbetssätt är syftet med digitaliseringen i första hand att öka tillgängligheten. Dessutom att skapa en mer sammanhållen vårdkedja genom att förbättra integrationen mellan olika delar av specialistsjukvården samt mellan primär- och specialistsjukvård.

“Vi tar nu ett helhetsgrepp kring digitaliseringen för att öka tillgängligheten för våra patienter och underlätta för våra medarbetare. Primärvården har under de senaste åren haft en rekord snabb utveckling inom digital vård. Som ett av de största specialistsjukhusen utanför storsjukhusen ser vi fram emot att tillsammans med Doctrin utveckla vårt digifysiska erbjudande, säger Jan-Åke Zetterström, chef Ersta sjukhus.

I en första fas kommer Medicinkliniken implementera den digitala plattformen, för att sedan rulla ut lösningen i hela verksamheten under 2020 och 2021.

“Doctrin delar vår vision kring vad som krävs för att skapa en mer sammanhållen och långsiktigt hållbar vård där människan står i centrum. Deras medicinska innehåll samt erfarenhet av att bedriva förändringsarbete genom digitalisering med förståelse för de särskilda krav som måste tas hänsyn till inom hälso- och sjukvården gjorde att vi valde dem som samarbetspartner, säger Jan-Åke Zetterström, Chef Ersta sjukhus.”

“Vi är så glada över att ingå i detta samarbete med Ersta sjukhus, som delar vår syn på hur digitalisering kan bidra till en bättre hälso- och sjukvård. Detta är ett viktigt steg på väg till en mer sammanhållen vård med patient i centrum, säger Anna-Karin Edstedt Bonamy, Chefläkare Doctrin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>