Etiskt tillstånd för cancerstudie med VibroSense Meter
Hem NYHETER Etiskt tillstånd för cancerstudie med VibroSense Meter

Etiskt tillstånd för cancerstudie med VibroSense Meter

Publicerat av: Redaktionen

Hematologiavdelningen vid Skånes universitetssjukhus i Lund har fått ett etiskt tillstånd att genomföra en pilotstudie med VibroSense Meter.

Syftet med studien är att mäta graden av nervskador orsakade av cellgifter vid behandling av cancer.
Studien omfattar cirka 25 patienter och kommer att starta i höst och avslutas hösten 2018. VibroSense Meter kommer att användas i studien för att mätaEtiskt tillstånd för cancerstudie med VibroSense Meter 2 känseln på patienter med benmärgscancer, så kallad myelom. Det är vanligt att patienter som behandlas med cytostatika drabbas av komplikationer i form av neuropati i händer och fötter. Genom studien vill man bland annat undersöka hur olika doser av cellgifter, cytostatika, ger upphov till så kallad Chemo-therapy Induced Peripheral Neuropathy, CIPN.

För VibroSense Dynamics är detta en viktig studie då det öppnar upp ytterligare ett område för bolagets metod och instrument, VibroSense Meter. Dels kan instrumentet komma att användas i studier och dels i ett senare skede även i den kliniska vården av patienter som behandlas med cytostatika-läkemedel.

– Detta är en mycket intressant studie för VibroSense Dynamics. Vi kan konstatera att nervskador orsakade av cellgifter är ett stort problem inom cancervården idag. Det finns ett stort uttalat behov att kunna mäta och kvantifiera graden av nervskador. I en förlängning kanske läkarna kan få ett värdefullt verktyg för att reducera mängden av bestående nervskador efter en cancerbehandling med cytostatika, säger Ulf Rogers, försäljnings- och marknadschef på VibroSense Dynamics AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>