Evenemanget inom hälsoteknik HIMSS för samman innovationer och inom digital hälsa
Hem EVENT Evenemanget inom hälsoteknik HIMSS European Health Conference & Exhibition för samman innovationer och inom digital hälsa

Evenemanget inom hälsoteknik HIMSS European Health Conference & Exhibition för samman innovationer och inom digital hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Storevenemanget inom hälsovård och hälsoteknik HIMSS European Health Conference & Exhibition ordnas vid Helsingfors Mässcentrum i juni.

Den branschledande kongressen i Europa presenterar världen bästa innovationer inom digital hälsa, och för samman företag som utvecklar dem, experter och beslutsfattare kring ett program på toppnivå och en omfattande utställning.

Gemenskapen för den europeiska hälsobranschen möts den 14–16 juni i Helsingfors på evenemanget HIMSS22 Europe efter två år av pandemi. Åren 2020 och 2021 genomfördes evenemanget virtuellt, men detta år är målet att återigen ordna kongressen som fysiskt evenemang.

Till Helsingfors väntas flera tusen påverkare inom hälsobranschen, och vid kongressen uppträder mer än 120 experter och tankeledare inom hälsovården och hälsoteknologin. Utöver föreläsningar, paneler och verkstäder presenterar man för deltagarna finländskt kunnande även i praktiken genom att ordna besök till intressanta objekt inom hälsosektorn.

”Helsingfors valdes till plats för kongressen tack vare sitt innovativa rykte, och vi har sådant som vi kan lyfta fram. Vi har internationellt sett överlägsen spetsforskning, ett unikt nätverk för försök och vi eftersträvar en betydande tillväxt av kunnande inom hälsobranschen och företagsverksamhet som grundar sig på detta. Vi kan erbjuda ett starkt stöd både för forsknings- och innovationsverksamheten och för att utveckla företag inom science- och hälsoteknologibranschen,” säger Helsingfors stads näringslivsdirektör Marja-Leena Rinkineva och önskar de internationella gästerna välkomna till kongressen.

Finlands pionjärskap inom hälsoteknologi syns i programmet

Evenemanget inom hälsoteknik HIMSS för samman innovationer och inom digital hälsa

”Kongressens Finlandpartners producerar till kongressen en egen programhelhet, som på ett starkt sätt lyfter fram Finlands pionjärskap för att påskynda den digitala förändringen. Vi presenterar vår vision av en mer hållbar, säkrare och intelligent framtid inom hälsobranschen. Vi har valt tre globalt intressanta teman: aktivt åldrande, utnyttjande av data, och byggande av intelligenta sjukhus som fokuserar på klienterna och vårdprocesserna,” säger programledaren för Business Finlands program Smart Life Finland, Kari Klossner.

I publikationsserien HIMSS Insights har nyligen utkommit en eBook med samma teman, som redogör för Finlands pionjärskap rörande insamling och utnyttjande av hälsodata inom kompanjonskap mellan den privata och offentliga sektorn och utvecklingen av hälsoekosystemet. Publikationen kan laddas ner avgiftsfritt.

Finlandspaviljongen presenterar finländska företag för den internationella publiken

Finlandspaviljongen med sina tiotals avdelningar, som byggs för evenemanget, är de finländska företagens eget skyltfönster för den internationella expertpubliken: experter och ledning inom hälsovården, ledning och IT-experter inom läkemedels- och hälsoteknologiföretag, tjänstemän, tjänsteleverantörer, forskare och andra företag inom samma bransch. Utställningen boostar också på ett effektivt sätt placerare och startup-företag.

”Det lönar sig att utnyttja kongressen och utställningen HIMSS22 Europe för att locka investeringar. Det lönar sig för alla aktörer och företag inom hälsobranschen att se till att man får en plats på evenemanget, eftersom det utlovas tusentals direkta kontakter och diskussioner med en exklusiv och inflytelserik internationell publik,” säger Lumia Ankkuri, Business Manager på Mässcentret.

Kongressen ordnas av HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society), som är en ändringsdynamo och tankeledare inom den globala hälsobranschen och hälsoteknologin. Evenemangets finländska samarbetspartner är Helsingfors stad med projektet Health Capital Helsinki, Business Finland, Sitra, Helsingfors universitet, Helsingfors universitetssjukhus, social- och hälsovårdsministeriet, arbets- och näringsministeriet, Turku Science Park, Kuopio Health, OuluHealth och Helsingfors Mässcentrum.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>