Hem NYHETER Evident erbjuder sina kunder 3D-scanning av kroppen

Evident erbjuder sina kunder 3D-scanning av kroppen

Publicerat av: Redaktionen

Evident kommer som första försäkringsbolag att erbjuda sina kunder möjligheten att genomgå en helkroppsscanning i 3D.

Evident erbjuder sina kunder 3D-scanning av kroppen 2

Evident etablerar samarbete med Qinematic och erbjuder sina kunder möjligheten att skapa en 3D-avatar av sig själv.

Genom att skapa en 3D-avatar av sin kropp i rörelse, en digital version av sig själv, kan man mäta och utvärdera kroppens hållning, rörelse och balans. Detta kommer att erbjudas till Evidents kunder från start och görs i samarbete med Qinematic – en game changer inom förebyggande av muskelrelaterade skador!

”Det känns otroligt spännande att ligga i framkant med den digitala hälsovården och att möjliggöra detsamma för våra kunder. Detta är något som tidigare endast har varit tillgängligt för elitidrottare och som då har kostat flera hundra tusen kronor. Nu gör vi det tillgängligt, med samma vetenskapliga träffsäkerhet, för våra kunder. Detta är ett viktigt steg i vårt arbete med att jobba proaktivt med kunders hälsa och att hjälpa kunden att må bättre och att undvika smärta och besvär, i bästa fall innan det ens uppstår” säger Michaela Bruneheim om samarbetet med Qinematic.

Det är snabbt och enkelt! På 5 minuter genomför du ett antal övningar framför en 3D video som ger dig en digital analys och animerad feedback av din hållning, rörelse och balans. Du får också, utifrån ditt resultat, ett individuellt anpassat digitalt övningsschema för att stärka kroppen precis där du behöver det.

”En av tre personer har rörelserelaterade problem som orsakar smärta vilket kostar individer och samhället enorma summor och livskvalitet. Vi ser fram emot att hjälpa Evident Lifes kunder att röra sig så bra som det är möjligt och att öka deras livskvalitet. Tillsammans kommer vi att förbättra människors liv och minska sjukdomsbördan” säger Glenn Bilby, VD och grundare av Qinematic, om samarbetet med Evident.

Om man väljer att teckna individuell Livförsäkring eller individuell Försäkring för allvarlig sjukdom i Evident så kommer man som kund att erbjudas att genomföra en digital rörelseanalys i 3D med fokus på rörelse och balans. 3D-stationerna finns idag i Stockholm, Göteborg och Malmö och öppnar kontinuerligt på nya ställen.

Information om Qinematic:

Qinematic är aktiv inom området rörelsemotorik och biomekanik. De har utvecklat en tjänst som dokumenterar 3D-bilder av individer och fångar och analyserar deras kropp i rörelse. Den prisbelönta tjänsten heter Moovment® och handlar om att utföra några noggrant utvalda rörelser för att skapa en 3D-avatar av din kropp i rörelse – en digital version av dig själv. Avataren analyseras för att hitta obalanser och för att rekommendera korrigerande övningar.

Qinematic finns på Stockholm/Uppsala Life Science Hotlist och European AI Startup Landscape.
De har kunder i Europa, Australien, SE Asien, Mellanöstern, Sydafrika och USA.

Information om Glenn Bilby, VD och grundare av Qinematic:

Glenn Bilby är grundare av Qinematic. Han är en hälso- och fitnessentreprenör från Australien med klinisk och forskningsbakgrund inom rörelsevetenskap, fysioterapi och digital hälsoinnovation. Han var kursansvarig för Transforming Healthcare vid Karolinska Institutet och Stockholm School of Entrepreneurship.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>