Hem NYHETER Evimeria vill hjälpa alla privata vårdgivare i Sverige, sänker priset på videotjänst för vårdbesök online med 60 procent

Evimeria vill hjälpa alla privata vårdgivare i Sverige, sänker priset på videotjänst för vårdbesök online med 60 procent

Publicerat av: Redaktionen

It-tjänsteföretaget Evimeria har beslutat att mer än halvera priset för alla privata vårdgivare i Sverige, under hela 2020 eller så länge Covid-19-epidemin pågår, oavsett verksamhetens storlek.

Evimeria vill hjälpa alla privata vårdgivare i Sverige, sänker priset på videotjänst för vårdbesök online med 60 procent 2

Dennis Höjer, vd Evimeria.

Syftet är att hjälpa mottagningar och kliniker att kunna genomföra patientbesök trots rådande begränsningar.

– Vi står inför vad som kanske är den största samhällsutmaningen i modern tid när både vården och samhällets ekonomi utsätts för enorma påfrestningar i arbetet att upprätthålla folkhälsan. Alla måste hjälpas åt att minska smittspridningen och se till att patienter kan träffa sina vårdgivare, säger Dennis Höjer, vd på Evimeria.

Evimerias videotjänst för patientbesök online, Vårdrummet, används redan idag av cirka 50 olika vårdenheter för att genomföra vårdbesök på distans. I samband med att färre patienter har möjlighet att fysiskt genomföra sina besök med läkare, fysioterapeuter, dietister med flera, har Evimeria beslutat att erbjuda videotjänsten till vårdgivare med 60 procents rabatt.

– Onlinebesök innebär att patienter kan få vård utan rädsla för smittspridning, vi tror också att privata kliniker kan se detta som en möjlighet att hålla verksamheten levande. Prissänkningen är satt för att vi ska täcka rörliga omkostnader för bland annat streaming, vi står däremot helt för implementationen av tjänsten, säger Dennis Höjer.

Videotjänsten Vårdrummet erbjuds även utan bindningstid under hela 2020 eller så länge Covid-19-epidemin pågår.

Evimeria, som idag levererar journalsystemet Webdoc till bland andra Capio och Doktor.se, har märkt en kraftigt ökad efterfrågan på vårdbesök online den senaste tiden. Nyligen tecknade vårdkoncernen Aleris avtal om att deras svenska mottagningar ska kunna använda videotjänsten.

– Vårdbesök online ökar möjligheterna för både patienter och vårdgivare. En klinik kan börja använda videotjänsten inom någon dag, det går fort att implementera och komma igång. Vi vill göra vår del för att hjälpa samhället och hoppas att detta kan lösa praktiska problem som många patienter och vårdgivare har just nu, säger Dennis Höjer, vd på Evimeria.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>