EVRY utökar samarbete med eHälsomyndigheten

EVRY, ett av Nordens största IT-tjänsteföretag, har ingått ett nytt avtal med eHälsomyndigheten.

Foto: Jessica Gow/TT

Avtalet innebär en fortsatt uppgradering av myndighetens digitala plattform. Avtalet mellan EVRY och eHälsomyndigheten sträcker sig till och med 2020-12-06 med möjlighet till förlängning på ett år.

EVRY ska leverera digitala lösningar inom servicedesk, arbetsplats och infrastruktur och tillgodose eHälsomyndighetens nuvarande och framtida digitala behov. Uppdraget omfattar även att bygga upp nya smarta digitala arbetsplatser i Kalmar och Stockholm

– Vi är mycket glada över förtroendet från eHälsomyndigheten och ser fram emot att samarbeta med dem. Att följa med på deras digitala resa inom e-hälsa ska bli mycket spännande. Vi är stolta att få leverera smarta lösningar och kommer att stötta dem till hundra procent för att nå regeringens vision om att Sverige ska vara bäst i världen på e-hälsa år 2025, berättar Bengt-Göran Kangas, SVP Public Sector & Healthcare på EVRY.

Avtalet mellan EVRY och eHälsomyndigheten drar igång i december och är ett långsiktigt samarbete som ska pågå fram till december 2020, med chans till förlängning på ett år.

– eHälsomyndigheten är en mycket viktig myndighet och vår ambition är att med teknik och kompetens i framkant vara en möjliggörare för deras fortsatta resa inom e-hälsa, säger Bengt-Göran Kangas.