Hem NYHETER Experterna samlas till Sveriges första vetenskapliga möte om Covid-19

Experterna samlas till Sveriges första vetenskapliga möte om Covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Läkaresällskapet i samarbete med Karolinska Institutet, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Lunds universitet, Linköpings universitet, Sahlgrenska akademin, SciLifeLab, Svensk sjuksköterskeförening, Sveriges läkarförbund, Umeå universitet, Uppsala universitetet samt Örebro universitet arrangerar Sveriges första vetenskapliga möte om covid-19: ”State of the Art Covid-19” den 15-16 december 2020.

Experterna samlas till Sveriges första vetenskapliga möte om Covid-19 2

Jan Albert, Soo Aleman, Lars-Magnus Andersson, Socialminister Lena Hallengren, Tobias Alfvén, Magnus Gisslén, Karin Tegmark Wisell, Johan von Schreeb, Sara Cajander och Matti Sällberg är några av de medverkande i det vetenskapliga programmet.

Mötet är helt webbaserat och vänder sig till forskare och läkare samt andra vård- och hälsoprofessioner som varit delaktiga under pandemin. Det vetenskapliga huvudprogrammet består av keynoteföreläsningar med internationella experter, fördjupande seminarier som täcker in de viktigaste aspekterna vid vård av patienter med covid-19 och åtgärder för att förhindra spridning. Inskickade abstrakt kommer presenteras som posters eller muntliga föredrag. Dessutom kommer tre posterpris på 10 000 kr vardera delas ut till bästa postrar.

– Det är glädjande att vi på så kort tid lyckats samla till Sveriges första vetenskapliga möte om covid-19. Det hade inte varit möjligt utan alla fantastiska kollegor som nu går samman för att diskutera och försöka summera vad vi vet, säger Tobias Alfvén, ordförande i Svenska Läkaresällskapet. Det vetenskapliga programmet håller hög kvalitet och jag ser framemot två dagar tillsammans med nationella och internationella experter som alla på ett eller annat sätt arbetar i frontlinjen i kampen mot viruset, avslutar Tobias Alfvén.

– ”State of the Art Covid-19” erbjuder en unik möjlighet att ta del av kunskapsläget och eftersom mötet är digitalt och spelas in så kommer alla som anmäler sig till mötet att kunna välja om man är med live eller tar del av innehållet i efterhand, säger Lars-Magnus Andersson, ordförande i Svenska Infektionsläkarföreningen samt ansvarig för det vetenskapliga programmet. Ju fler som har en djup kunskap om covid-19 och dess följdeffekter desto bättre behandling kommer varje patient att få under det kommande året, avslutar Lars-Magnus Andersson.

Läs mer om mötet, medverkande och programmet samt  ta del av professionens röster om pandemin i Svenska Läkaresällskapets tematidning ”State of the Art Covid-19” som distribueras till Sveriges alla läkare som bilaga till Framtidens Karriär-Läkare under vecka 48.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>