Folktandvården Sverige samarbetar med Generation Pep för en bättre folkhälsa.
Hem NYHETER Folktandvården Sverige samarbetar med Generation Pep för en bättre folkhälsa.

Folktandvården Sverige samarbetar med Generation Pep för en bättre folkhälsa.

Publicerat av: Redaktionen

Folktandvården Sverige tar ännu ett steg i kampen mot karies.

Folktandvården Sverige samarbetar med Generation Pep för en bättre folkhälsa. 2Genom ett samarbete med Generation Pep vill Folktandvården Sverige ta hjälp av förskolor och skolor för att visa hur kul det kan vara att borsta tänderna.

– Många föräldrar har upptäckt att Folktandvårdens spelapp Rocka munnen gör tandborstningen enklare och roligare. Nu hoppas vi att förskolor och skolor också tar chansen att använda appen för att lära barnen hur de håller munnen frisk. Det kommer barnen ha nytta av hela livet, säger Marika Qvist, vd på Folktandvården Skåne.

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep och tillsammans med bland andra Karolinska Institutet och Folkhälsomyndigheten arbetar Generation Pep för att skapa en folkrörelse för en mer jämlik hälsa för barn och unga.

Ett av Folktandvårdens viktigaste uppdrag är att arbeta förebyggande och förhindra sjukdomar i munnen. För att nå ut till fler barn och unga med sitt hälsobudskap har därför Folktandvården Sverige anslutit sig till Generation Pep.

– Vi ser fram emot att vara med i Generation Peps nätverk för att nå ut med vårt budskap ännu bredare och på ett nytt sätt anpassat till barns och ungdomars medievanor. Förskolor och skolor kan nu ladda ner vår spelapp Rocka Munnen via Generation Pep:s verktygslåda. Med spelet blir det både spännande och kul att sköta sin munhälsa, säger Marika Qvist.

Många – både barn och föräldrar – upplever att tandborstningen har blivit enklare att genomföra med hjälp av Rocka Munnen. Hittills har appen laddats ner till 85 000 användare, och förhoppningen är att ännu fler börjar att använda den.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>