Folktandvårdens spelsuccé förändrar vardagen för föräldrar
Hem NYHETER Folktandvårdens spelsuccé förändrar vardagen för föräldrar

Folktandvårdens spelsuccé förändrar vardagen för föräldrar

Publicerat av: Redaktionen

Rocka munnen är spelet som får barn att längta till tandborstningen.

Folktandvårdens spelsuccé förändrar vardagen för föräldrar 2Lagom till jullovet uppdateras den populära appen och alla vuxna kan släppa oron över skärmtid och sockerstress för en stund.

Det var i våras som Folktandvården Sverige lanserade Rocka munnen, ett digitalt verktyg i kampen mot karies hos barn. Sju månader senare visar nära 70 000 nedladdningar och fantastiska recensioner att tandborstningsappen har blivit det stöd i vardagen som föräldrar efterfrågat och som landets samtliga folktandvårdsorganisationer hoppades på.

Inför den stundande ledigheten kommer nu en uppdaterad app som perfekt klapp till spelsugna barn och julstressade vuxna. Rocka munnen i vinterversion levererar nya kläder, instrument, spelmoment och en ny scen till liveläget att kolla in när tänderna ska borstas morgon och kväll.

– Med Rocka munnen kopplar vi ihop tandborstningen och ett roligt spel så att barn och vuxna kan leka fram en bra vana tillsammans. All skärmtid är inte dålig skärmtid. Viss skärmtid är till och med viktig för folkhälsan, säger Eva-Karin Bergström, tandhygienist och chef för hälsoodontologiska enheten, Folktandvården Västra Götaland.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>