Ett nytt föräldraskapsstöd för föräldrar med psykisk ohälsa eller NPF
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Ett nytt föräldraskapsstöd för föräldrar med psykisk ohälsa eller NPF

Ett nytt föräldraskapsstöd för föräldrar med psykisk ohälsa eller NPF

Publicerat av: Redaktionen

Efterlängtad lansering av unikt föräldraskapsstöd för personer med psykisk ohälsa eller NPF

Nu finns ett nytt föräldraskapsstöd för föräldrar med psykisk ohälsa eller NPF som webbutbildning, helt kostnadsfri och tillgänglig för alla. Som användare är du anonym och behöver ingen inloggning. Det enda du behöver är en mobiltelefon.

Föräldrar som testat webbutbildningen är väldigt positiva. Utbildningen möter de särskilda frågor och behov som kan finnas hos föräldrar med psykisk ohälsa eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) och syftar till att stärka dem i deras föräldraskap. Utbildningen har fått omdömen som icke-dömande och normaliserande, flera föräldrar ger uttryck för att känna sig stärkta som föräldrar.

Ett nytt föräldraskapsstöd för föräldrar med psykisk ohälsa eller NPF– Många föräldrar med psykisk ohälsa eller NPF upplever att deras frågor inte finns med i de generella föräldraskapsstöden. Därför tog vi tillsammans med föräldrar fram studiecirkeln Trygghet Ur Stöd. Efterfrågan var stor, men det dök även upp funderingen på de som inte vill eller har möjlighet att delta i en grupp. Genom webbutbildningen kan nu alla föräldrar på ett enkelt sätt ta del av innehållet på egen hand, eller i dialog med en behandlare. Föräldrarna kan delta från där de är, på ett sätt som sparar både ork och tid, säger Sara Jonåker, projektledare Bräcke projekt TrUSt

Citat ur föräldrarnas utvärdering:

”Bara att det finns nåt för oss föräldrar som har ett funktionshinder eller psykisk ohälsa uppskattar jag. Jag har inte sett något tidigare och har lärt mig mycket.”

”Det var så bra och lärorikt att ta del av andras tips och erfarenheter! Fint att man kan välja att hålla sitt svar privat om man vill det.”

”Det var väldigt bra med animeringar till faktafilmerna, det hjälpte mig att följa och hänga med.”

”Det som var starkast hos mig var insikten av att jag faktiskt kan sänka kraven och inte behöver ha så dåligt samvete.”

”Webbutbildningen hjälpte mig att inse att jag gör ett bra jobb som mamma <3.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>