Hem NYHETER Förändringar från Region Västerbotten

Förändringar från Region Västerbotten

Publicerat av: Redaktionen

Från och med den 1 januari bildar Region Västerbotten och Länstrafiken i Västerbotten en gemensam beställningscentral för serviceresor.

Förändringar från Region Västerbotten 3Tack vare förändringen kan kostnader hållas nere genom att fler resor kan samordnas. Från den 1 januari börjar även avgifterna för regionen 2021 att gälla men de innehåller inga förändringar från förra året.

Den nya beställningscentralen innebär inte någon förändring för patienter vid beställning av sjukresor. Samma nummer som tidigare gäller för att boka resor och ansökningar om resebidrag ska också skickas in på samma sätt som tidigare. Men en nyhet är att det blir ett nytt nummer för frågor om resebidrag.

– För sjukresor är det samma personal som svarar i telefon när resor ska beställas och det är samma taxibolag som kör. Så invånarna kommer inte märka någon större skillnad.

– När pandemin är över kommer vi att kunna samordna fler resor vilket är bättre både ur ett miljö- och ekonomiskt perspektiv. Vi bidrar mer till samhällsnyttan när vi samordnar våra funktioner, säger Ida C Lestander, verksamhetschef vid Servicecenter på Region Västerbotten.

Personal flyttar till Länstrafiken
Länstrafiken tar över uppdraget att boka sjukresor från Reseservice och merparten av medarbetarna har valt att följa med över till Länstrafiken

– Det känns jättebra och är viktigt för att säkra kvalitén direkt efter årsskiftet. Länstrafiken har idag personal på samtliga tre orter där vi tar över verksamheten, vilket innebär att vi kommer samordna medarbetarna för beställningscentralen så de sitter tillsammans med Länstrafikens personal, säger Elin Valfridsson, teamchef på Länstrafikens kundservice.

För regionens personal kommer förändringen att betyda att det blir ett nytt internt nummer för beställning av sjukresor för patienter.

Inga förändringar kring avgifter
Från 1 januari börjar också patientavgifterna för 2021, som beslutats av Regionfullmäktige, att gälla. Det är dock inga förändringar från 2020. Varken för sjukresor eller annat.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>