Hem NYHETER Förenade Care investerar i läkemedelsskåp från medtechbolaget Medarca

Förenade Care investerar i läkemedelsskåp från medtechbolaget Medarca

Publicerat av: Redaktionen

Läkemedelssvinn är en fråga om både resursslöseri och patientsäkerhet.

Förenade Care investerar i läkemedelsskåp från medtechbolaget Medarca 3Varje år går stora mängder läkemedel till spillo i Sverige – detta på grund av dåliga rutiner, stöld, eller missade utgångsdatum. Det vill det Malmöbaserade medtech bolaget Medarca ändra på – nu investerar Förenade Care i digitala läkemedelsskåp från företaget.

— Vi vill skapa produkter som hanterar läkemedel med samma säkerhet som banker hanterar pengar. Vårt programmeringsbara läkemedelsskåp är en tidsbesparande lösning som garanterar att rätt läkemedel ges till rätt patient vid rätt tid med full spårbarhet. Det är en fråga om såväl resurser, ekonomi och framförallt patientsäkerhet, säger Lars Malmgren, VD på Medarca.

Medarca har specialiserat sig på att ta fram läkemedelsskåp för både särskilt boende och

ordinärt boende. Den nya digitala lösningen gör det möjligt att öka kontrollen på läkemedelshanteringen samtidigt som man tar bort onödigt manuellt arbete i administrationen. Resultatet blir att man skapar en trygghet för både patienter, anhöriga och personal. Den nya tekniken levereras till ett av Förenade Cares egna boenden, Segevångsgården i Malmö, i början av 2020. De är en av Sveriges ledande aktörer inom äldrevård i Sverige.

— Läkemedelshanteringen är ett högprioriterat område och vi på Förenade Care arbetar ständigt med att ligga i framkant. Nu fanns det en möjlighet att ta det ytterligare ett steg och då tar vi möjligheten att vara ledande på området, säger Kerstin Jönsson, Vårddirektör Förenade Care.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>